Nouă gorjeni au beneficiat de servicii medicale în străinătate

386

Gorjenii îşi tratează afecţiunile grave în spitale de peste hotare. În 2015, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat nouă formulare E112 pentru mai multe afecțiuni. Pacienții s-au tratat în țări precum Germania, Austria și Italia.

Pentru a putea beneficia de servicii medicale în străinătate, gorjenii trebuie să completeze formularul european E 112. Acesta este utilizat în două cazuri: pentru menţinerea dreptului la prestaţiile de boală şi maternitate aflate în curs, în cazul persoanei care, după ce a dobândit dreptul la aceste prestaţii, este autorizată de către instituţia competentă să revină pe teritoriul statului de reşedinţă sau să îşi transfere reşedinţa pe teritoriul altui stat membru, sau pentru deplasarea într-un alt stat membru pentru a beneficia de tratament medical adecvat.

Afecțiuni tratate peste hotare
Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, pe parcursul anului trecut s-au emis nouă formulare E112, mai mult decât dublu comparativ cu anul anterior. „În 2014 am emis patru formulare E112 sau S2, din care două pentru acelaşi asigurat, care a beneficiat de servicii în aprilie şi în mai; este vorba despre o afecţiune ortopedică tratată în Ungaria. Au mai fost încă două formulare, unul pentru Germania şi unul pentru Italia, fiind vorba despre afecţiuni cardiologice. În 2015 am emis nouă formulare, șase afecțiuni la inimă – trei în Germania și trei în Italia, o reconstrucție facială după un accident – tratată în Italia, o afecțiune oncologică în Austria și o afecțiune ortopedică în Germania ”, a explicat Daniel Bondoc, președintele CJAS Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here