Noua cerere a DNA pentru Şova

198

Direcţia Naţională Anticorupţie informează azi că a revenit cu o nouă cerere adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul Dan Şova este cercetat pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu. „Concret, DNA cere predarea: tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul României ca urmare a cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Şova Dan Coman; tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul Românei în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015”, se arată într-un comunicat transmis luni de DNA.
DNA precizează că cererea de predare de înscrisuri adresată preşedintelui Senatului de către procurori se întemeiază pe dispoziţiile art. 170 alin 1 Cod Procedură Penală, potrivit căruia „în cazul în care există o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni şi sunt temeiuri de a se crede că un obiect ori un înscris poate servi ca mijloc de probă în cauză, organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate dispune persoanei fizice sau juridice în posesia căreia se află să le prezinte şi să le predea, sub luare de dovadă”.”În prezenta cerere se arată că ‘refuzul de punere a dispoziţia DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)'”, punctează DNA.
Sursa citată menţionează că alte două cereri similare au fost trimise preşedintelui Senatului, la 9 aprilie, respectiv 14 aprilie, dar acestea nu au primit vreun răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here