Nou memoriu către MECTS din partea părinţilor de la Şcoala Nr. 7

819

scoala7Comitetul de părinţi al elevilor Şcolii Generale Nr. 7 din cartierul Vădeni din municipiul Târgu-Jiu au înaintat vineri, 31 decembrie 2010, un nou memoriu către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Scandalurile legate de această şcoală par să se ţină lanţ, părinţii nefiind de acord cu deciziile luate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj.

Nemulţumirile părinţilor elevilor de la Şcoala Nr. 7 continuă şi în noul an, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că unitatea de învăţământ şi-a pierdut personalitatea juridică şi a devenit structură a Şcolii Generale Nr. 2 „Ecaterina Teodoroiu”, de schimbarea de funcţie a conducerii, ei acuzând-o pe noua directoare a unităţii că face diverse lucruri pe ascuns, cum ar fi inventarul obiectelor din cadrul unităţii de învăţământ cu pricina.

Potrivit lui Daniel Peciuc, membru în comitetul de părinţi, joi, 30 decembrie 2010, directoarea şcolilor nr. 2 şi nr. 7, Maria Dondera, a intrat în ultima dintre unităţile menţionate pentru a face inventarul, deşi nu avea nicio astfel de decizie eliberată de conducerea IŞJ Gorj. „Din câte ştim de la alţi profesori, doamna Dondera nu are nimic la mână pentru a face inventarul şi este ciudat modul cum a ales să facă acest lucru, chiar între sărbători, semn că face pe ascuns şi vroia să preia inventarul în lipsa coordonatorului Mircea Popescu, fostul director. Din ce ştim din acţiunile trecute, atunci când astfel de oameni aleg să facă lucruri ascunse într-o perioadă de linişte este clar că acţionează mişeleşte”, a declarat părintele Daniel Peciuc.

O nouă comasare

La ora actuală şi nemulţumiţi fiind de noua conducere a unităţii de învăţământ, comitetul de părinţi al elevilor Şcolii Generale Nr. 7 din Vădeni a înaintat un memoriu Ministerului Educaţiei în care se cere comasarea unităţii de învăţământ cu Liceul Traian Vuia din municipiu. „Directoarea Alina Dănăricu de la Traian Vuia ar fi de acord să preia şi Şcoala Nr. 7 şi ţinând cont că au în subordine şi o grădiniţă s-ar putea forma un colegiu. Urmează să purtăm aceste discuţii şi la nivel de Inspectorat”, a mai spus Peciuc.

Acesta a menţionat că un ultim memoriu trimis către Minister a fost înaintat vineri, 31 decembrie 2010, părinţii elevilor de la Şcoala Nr. 7 cerând nu numai comasarea acesteia cu Liceul Traian Vuia, dar şi anchetarea cazului cu preluarea inventarului: „Sperăm să ne răspundă Ministerul şi chiar să trimită o echipă pentru a ancheta toate neregulile făcute de directoarea Dondera, alături de inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu”.

Cu privire la preluarea inventarului, acţiune ce era programată să se desfăşoare joia trecută, conducerea IŞJ Gorj spune că acest lucru se face la orice sfârşit de an şi că nu este nimic în neregulă.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here