Normele privind acordarea voucherelor de vacanţă au fost finalizate de ANT

329

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a finalizat normele privind acordarea voucherelor de vacanţă şi, imediat după promulgarea Legii şi publicarea în Monitorul Oficial, documentul va fi trimis pe circuitul de avizare. Primele vouchere ar putea fi emise începând cu 1 iulie 2015.

Conform normelor privind acordarea voucherelor de vacanţă, angajatorii prevăzuţi conform ordonanţei de urgenţă 8/2014 stabilesc de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite şi reprezentative la nivelul unităţii sau acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii beneficiarilor, contractarea achiziţionării voucherelor de vacanţă cu unităţile emitente, precum şi forma suportului acestora, respectiv suport electronic sau hârtie.
Beneficiarul poate utiliza voucherele de vacanţă pe baza actului de identitate numai pentru achiziţionarea de servicii turistice de la unităţile afiliate.
Lista unităţilor turistice autorizate va fi transmisă emitenţilor de către ANT prin publicarea pe site-ul oficial propriu.
Pentru unităţile din domeniul bugetar, voucherele de vacanţă se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale. Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii pe suport hârtie, respectiv de la data alimentării pentru voucherele emise pe suport electronic, fără a se înţelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Suportul electronic pe care sunt stocate voucherele de vacanţă poate fi alimentat exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor acordate de către angajator. Proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 modifică ordonanţa privind acordarea voucherelor de vacanţă şi a fost adoptat de Parlament în data de 3 iunie 2015. Voucherele vor putea fi folosite doar pe teritoriul României, în limita a şase salarii brute minime pe economie (6.000 de lei).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here