Noi zăcăminte descoperite de Petrom în Oltenia

1529

OMV Petrom anunță că a descoperit noi resurse de țiței și gaze naturale în regiunile Oltenia și Muntenia. Cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile (bep = energia chimică eliberată prin arderea unui baril de petrol), echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022.

Una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii.
O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. Lucrările de testare au avut loc în aprilie 2023, iar cele premergătoare dezvoltării exploatării sunt în curs de pregătire.
O a treia descoperire a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu și au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, echivalentul a aproape o treime din producția de gaze naturale a României din anul 2022. O a doua sondă este deja planificată pentru anul viitor, iar pregătirile pentru conectare sunt în curs, anunță compania.
Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023. Compania a investit în forajul de explorare aproximativ 20 de milioane de euro.
„România produce ţiţei şi gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiţii, identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producţiei noastre şi la continuitatea furnizării unor produse esenţiale pentru economie”, a transmis Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here