Noi școli din Gorj vor primi bani pentru reducerea abandonului școlar

1399

Încă 24 de unități de învățământ din Gorj ar urma să primească granturi pentru reducerea abandonului școlar. Programul este finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Listele cu școlile eligibile în programul național de combatere a abandonului școlar, runda a II-a (PNRAS II) au fost publicate cu întârziere de Ministerul Educației. Conform listei, sunt 640 de școli acceptate în program în această etapă, dintre care 24 sunt din Gorj.
Este vorba de Liceul Tehnologic Bîlteni, Școala Gimnazială nr. 1 Rovinari, Școala Gimnazială nr. 1 Polovragi, Școala Gimnazială „Nicolae Tomovici-Plopșor” din Plopșoru, Școala Gimnazială „Prof. Nicolae Caranda” din Glogova, Școala Gimnazială Negreni din Licurici, Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Mătăsari, Școala Gimnazială „Aurel Teodorescu” din Stejari, Școala Gimnazială nr. 1 Negomir, Școala Gimnazială Târgu Logrești, Școala Gimnazială „Ion Vîlceanu” Drăgotești, Școala Gimnazială nr. 1 „George Uscătescu” din Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială Godinești, Școala Gimnazială Aninoasa, Școala Gimnazială Capu Dealului din Brănești, Școala Gimnazială Bălcești din Bengești-Ciocadia, Școala Gimnazială Alimpești, Școala Gimnazială nr. 1 Albeni, Școala Gimnazială „Cornelius Radu” Rădinești din Dănciulești, Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” Ceauru din Bălești, Liceul Teologic Târgu Jiu, Școala Gimnazială Câlnic și Școala Gimnazială „Grigore Geamănu” din Turcinești.
Trebuie spus că în cadrul programului sunt eligibile toate unitățile de învățământ cu risc ridicat și mediu de abandon școlar. Astfel, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a și îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.
O singură școală din județ nu a fost acceptată în această etapă de selecție. Este vorba de Școala Gimnazială Slivilești.
Unui proiect al unei școli i se pot aloca maximum 300.000 de euro, indiferent de numărul de elevi și ținând cont de mai mulți indicatori de vulnerabilitate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.