Noi filiale USR în Gorj. „Facem cam două pe săptămână”

2353

Uniunea Salvați România a constituit două noi filiale în județul Gorj. Este vorba despre organizațiile din Țicleni și Prigoria. „La Prigoria, o familie tânără a decis să nu părăsească zona unde noaptea doar câteva case mai țin becurile aprinse, să își deschidă o mică afacere, să își întemeieze o familie și, dacă tot au decis să rămână și să își crească copilul în zonă, să se implice pentru a schimba comunitatea. Ne-au întâmpinat cu o curte plină de oameni, parcă bucuroși că un suflu nou se va implica și la ei în comună”, anunță USR Gorj.
În județul Gorj, USR are deja 39 de organizații, cu peste 700 de membri. „Avem 39 de organizații în tot județul. În fiecare săptămână avem în plan să înființăm noi filiale. Unele sunt programate, dar când mergem acolo, nu le mai facem, pentru că descoperim că, de fapt, oamenii aceia nu îndeplinesc criteriile. Adică, noi avem planificate cam una-două pe săptămână. În perioada viitoare urmează să înființăm organizații la Turceni, Stejari, Baia de Fier și Samarinești”, a declarat Radu Miruță, președintele USR Gorj.
După rezultatul spectaculos obținut în primăvară, la alegerile europarlamentare, tot mai mulți gorjeni și-au îndreptat privirea către USR. „Acum un an și jumătate, rata de respingere, în Gorj, era de 78%.
Asta înseamnă că din zece oameni care veneau la noi, opt nu puteau fi primiți. Vă dați seama că este o balanță greu de echilibrat. Mai ales că după europarlamentare a fost un val fantastic de înscrieri, doar că nu am putut să primim tot valul ăla. Pentru că au fost organizații de pe la PNL și chiar de la PSD care voiau să vină, cu vicepreședinți, cu echipa activă, cu tot”, a mai spus Miruță.

Selecție riguroasă
USR-iștii sunt selectivi și nu doresc să strângă în partid tot felul de oportuniști sau traseiști politici. „Regula este să nu fi fost membru într-un partid politic parlamentar în ultimii doi ani și să nu fi avut nicio funcție de conducere într-un partid politic parlamentar indiferent când, și acum 15 ani. Am refuzat pe cineva care a fost pe la ApR-ul lui Meleșcanu, prin 1997”, a completat liderul USR Gorj.
Deși partidul mizează, în special, pe cei care nu au mai făcut politică, sunt însă și excepții. Este și cazul fostului consilier local PSD de la Novaci, Angela Vintilescu. „Dacă sunt oameni pe care comunitatea îi vrea, dar care nu îndeplinesc condițiile astea, se poate da o derogare, dar asta se întâmplă la nivel de excepții. Adică, din peste 700 de membri, doar cinci persoane sunt primite cu derogare, sub 1%. De exemplu, am primit-o pe doamna Vintilescu de la Novaci, care a fost consilier PSD, și care înainte de 2016 nu a avut nicio legătură cu politica. Acum trei ani s-a dus PSD la ea să o convingă să candideze, a câștigat, a ajuns consilier local pe listele PSD, iar când a văzut ce este acolo, a renunțat și la mandat, și la partid. Este o circumstanță atenuantă, doamna și-a pierdut mandatul, iar din punctul meu de vedere a meritat ca pentru un astfel de motiv să o putem accepta la USR”, a conchis Miruță.
I.I.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here