Noi cursuri de formare profesională, demarate de AJOFM Gorj

2180

Patru cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 100 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează patru cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 100 de persoane: lucrător în comerț – 25 de persoane; cofetar patiser – 25 de persoane; electrician constructor – 25 de persoane; frizer, coafor, manichiură-pedichiură – 25 de persoane. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.  Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 199 de programe de formare profesională pentru 3.293 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum:  lucrător în comerț (334), referent  resurse umane (195), contabil (163), ospătar, vânzător în unități de alimentație (162), comunicare în limba română (140), bucătar (134), operator introducere, validare și prelucrare date (130), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (129), agent de securitate (121), instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze (93). Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (308 persoane), Dolj (252 persoane), Dâmbovița (168 persoane), Brașov (154 persoane), București (154 persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 400 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: administrator societate comercială, agenți de securitate, agent comercial, broker mărfuri, agenți de vânzări, agent transport valori, ajutor bucătar, ajutor ospătar, ambalator manual, animator socio-educativ, arhivar, asfaltator, asistenți farmaciști, asistenți medicali generaliști, asistenți personali ai persoanelor cu handicap, barmani, betoniști, biochimist, biolog, brutari, bucătari, cameriste, casieri, chimist, coafeze, cofetari, confecționer tâmplărie aluminiu, confecționer textile, consilieri administrație publică, consilier economic, consilier juridic, consilier vânzări asigurări, constructor-montator structuri metalice, contabili, controlori calitate, croitori, decorator vitrine, director economic, directori de vânzări, dispecer, dulgheri, electricieni, facturist, faianțari, farmacist, femei de serviciu, fasonator mecanic, fierari betoniști.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here