Niculescu, SJA: „Nu am avut mai multe intervenţii pe timpul caniculei”

860

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a constatat că numărul solicitărilor din ultimele zile nu a fost influenţat de caniculă, aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării. Managerul Marinică Niculescu spune că cel mai probabil gorjenii au fost precauţi şi şi-au luat măsuri anti-caniculă.

Canicula s-a instalat de câteva zile în judeţul nostru, temperaturile fiind de-a dreptul sufocante. Multe persoane au simţit că li se face rău din cauza căldurii şi au cerut sfatul medicului, însă numărul de urgenţă nu a fost apelat în exces. „Nu au fost mai multe solicitări decât de obicei; probabil oamenii au ascultat sfaturile specialiştilor şi au fost precauţi. Desigur că au existat cazuri de lipotimie, dar nu s-a înregistrat o creştere a numărului intervenţiilor”, a confirmat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj.
Trebuie precizat faptul că meteorologii au extins avertizarea de caniculă, judeţul nostru rămânând sub cod galben. Tocmai de aceea, populaţia este sfătuită să consume zilnic lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia cu sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
Medicii ne sfătuiesc, de asemenea, să consumăm fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar cu apă. Trebuie evitată expunerea la soare la orele prânzului.
M.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here