Nicolae Fîciu, candidatul cu cel mai slab dosar la concursul pentru ŞPA Târgu-Jiu

378

Solistul gorjean de muzică populară, Nicolae Fîciu, este cel de-al treilea candidat intrat în cursa pentru funcţia de manager al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, asta alături de jurnalistul Nicu Covaci şi de profesorul universitar Gabriel Zamfir, toţi trei fiind respinşi la prima probă a concursului. Adică la proba de dosare, unde Fîciu a avut cele mai puţine documente, dintre cele cerute de organizatorul concursului, Consiliul Judeţean Gorj.

Până în ultima zi de depunere a dosarelor, 4 septembrie, se depuseseră la CJ Gorj proiectele de management ale lui Fîciu, fost angajat al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu până acum trei ani, şi a celorlalţi doi competitori, nerecunoscuţi, oficial, de către organizatorii care şi acum ţin secret numele candidaţilor respinşi la prima probă. Angajaţi ai ŞPA Târgu-Jiu susţin, însă, că Fîciu şi-a depus dosar, fără să vadă că printre condiţiile ce trebuiau îndeplinite se afla şi cea privind vechimea de minim 3 ani într-o funcţie de conducere la o instituţie de cultură. Fîciu şi-a pus însă la dosar diploma obţinută la Universitatea “Spiru Haret”, Facultatea de Muzică din capitală, şi alte premii obţinute de el ca şi solist de muzică populară, acesta obţinând, printre altele, premiul I la Festivalul “Liviu Vasilică”. Fîciu s-ar putea să nu mai candideze a doua oară după ce a văzut că a fost deja o dată respins pe motiv că nu întruneşte cerinţele de concurs.

Zamfir, ca şi câştigător! Soţia este gorjeancă din Berleşti
Există posibilitatea ca şi Covaci, profesor suplinitor în învăţământ, să renunţe la concurs, deoarece nici acesta nu întruneşte cerinţa pentru care a fost respins şi Fîciu. Ar rămâne însă în cursă, şi cel despre care s-a spus deja că ar fi viitorul director al ŞPA Târgu-Jiu, Gabriel Zamfir.
Acesta este profesor universitar la Universitatea din Craiova unde predă contrapunctul şi pianul şi, mai mult, s-a implicat în activităţile ŞPA Târgu-Jiu fiind în juriul Festivalului “Iustina Băluţeanu” şi a Festivalului “Maria Lătăreţu”. Mai mult soţia acestuia este de loc din Berleşti, fiind chiar fiica popii din localitate.
Concursul pentru postul de manager al ŞPA Târgu-Jiu se va relua la o dată încă necunoscută.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here