Nici măcar acum…

443

Pandurii a irosit o nouă ocazie de a ieși din criză și de a părăsi zona minată a clasamentului. Ba mai mult decât atât, o situație mai gravă a fost salvată in-extremis după un gol marcat în prelungiri. Jocul a arătat un progres, însă e prea puțin pentru o echipă cu pretenții.

Urmând tradiția lansată în acest sezon, lovitura de începere a meciului cu Viitorul lui Gică Hagi a fost dată de o fostă glorie a fotbalului gorjean, Dorian Gugu, și, de această dată, parcă o mică parte din ambiția secundului de astăzi a fost preluată de jucătorii Pandurilor. Echipa a arătat mai multă implicare, elevii lui Grigoraș au încercat din start să se apropie periculos de poarta lui Buzbuchi, însă golul a refuzat să vină. Momcilovic a fost în două rânduri aproape de a modifica tabela, iar lui Elton i-a luat fața, în minutul 33, Mitrea, brazilianul solicitând chiar un henț în careu al fundașului Viitorului, fără însă ca Hațegan să-l asculte. Pe când spectatorii așteptau un gol în poarta lui Buzbuchi, Benzar a profitat de o minge la mijlocul terenului pe care a catapultat-o, de la circa 35 de metri, direct în vinclul porții lui Stanca. Pandurii au replicat tot prin Momcilovic, cel mai periculos om pentru poarta Viitorului în prima repriză, însă mingea a trecut prin fața porții, în minutul 39, pentru ca la cabine să se intre după un șut fără orizont al lui Elton, exasperat și el de lipsa forței de penetrare a jucătorilor din atac. Pauza a adus o schimbare evidentă în jocul gorjenilor, animat mai ales după ce Nicoară l-a înlocuit pe Iorga, spectator pe teren și la acest joc. Prima acțiune a lui Nicoară a însemnat și prima ocazie imensă a Pandurilor, ratată nonșalant de Răduț, care a pus latul la 11 metri pentru o minge ce a trecut la câțiva centimetri de gol. Era minutul 56 și Grigoraș nu văzuse încă totul, Nistor avea să irosească și el o ocazie rarisimă, tot din pasa lui Nicoară, șapte minute mai târziu.
Năstăsie a fost la câțiva centimetri de a-i curenta letal pe gorjeni, dar șutul său fulgerător din 18 metri a lovit bara din stânga lui Stanca păstrând Pandurii în joc. Nicoară avea să ofere o nouă pasă excelentă în fața porții în primul minut de prelungire, iar a treia oară a fost cu noroc, un alt om introdus de Grigoraș în finalul jocului fiind la finalizare, Roman bifând primul său gol oficial la Pandurii, gol care a evitat nu doar o înfrângere, ci poate și o demitere a antrenorului, căci e greu de crezut că, în ciuda unui joc în progres, conducerea i-ar mai fi “înghițit” o înfrângere pe teren propriu lui Grigoraș.

Pandurii Târgu Jiu – FC Viitorul 1-1 (0-1)
Stadion “Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 4.000
Au marcat: Roman (min. 90+1) / Nikolov (min. 37)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Elton, Christou, Momcilovic – Anton (min. 73 C. Predescu), Nistor, Răduț – Iorga (min. 55 Nicoară), Matulevicius (min. 80 Roman), Shalaj. Antrenor: Petre Grigoraș.
Viitorul: Buzbuchi – Manea, Țîru, Mamele, Mitrea – Daminuță, Nikolov (min. 46 Marin), S. Pană (min. 73 Nedelcu) – Benzar, Rusu (min. 46 Năstăsie), Tănase. Antrenor: Bogdan Vintilă.
Cartonașe galbene: Răduț (min. 2), Christou (min. 52) / Mitrea (min. 57), marin (min. 68), Manea (min. 70), Benzar (min. 77), Daminuță (min. 90)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here