Nevasta fostului consilier personal al edilului Jianu și-a depus dosar de angajare la UATAA Motru! Vrea să ocupe postul de jurist

6408

Pe ultima sută de metri, ieri, Veronica Matei, soția fostului consilier personal al edilului de Motru, Gigel Jianu, și-a depus dosarul de angajare la UATAA. Aceasta a fost așteptată de către șefa de Personal, soția altui liberal, Raul Benga, pentru a fi liniștită că este singura aspirantă la post, spun surse din uzină. Asta, în timp ce alți motreni care s-au interesat de acest serviciu au fost induși în eroare că postul nu este vacant sau că, din păcate, condițiile de muncă sunt foarte dificile. Interesant este faptul că, Veronica Matei nu are niciun fel de experință în funcția de consilier juridic aceasta lucrând, până acum o săptămână, la un magazin din Motru de jucării și haine, de unde a fost dată afară, pare-se cu ceva probleme.

Directorul UATAA Motru este liberalul Dorel Drăghici, fost consilier local PNL. Nu pare astfel ieșit din comun că acesta trage sforile pentru a-i asigura un loc de muncă călduț soției fostului consilier personal al edilului Jianu, rămas șomer. De altfel și fostul consilier, Dan Matei, se încălzește de pe margine pentru un post la CEO, se vehiculează între politicienii din Motru. Nu este un secret că s-au făcut deja intervenții pe linie politică pentru ca Dan Matei să fie angajat șef Birou la una dintre carierele din zona Motru, dar se pare că s-a lovit de refuzul conducătorilor acestor unități, pe motiv că respectivul este dificil, recalcitrant și răutăcios.

Jurist în loc de muncitori!
Postul de jurist la UATAA a fost vacantat recent de directorul liberal, culmea tocmai când Veronica Matei a rămas fără loc de muncă. În loc să angajeze însă muncitori calificați și necalificați, necesari pentru punerea în funcțiune a centralei, Dorel angajează TESA, care vine pe linia impusă de la partid. Problemele UATAA sunt mari, dar, cu toate acestea, aici, s-au făcut măriri de salarii și promovări pe diverse posturi de șefi pentru angajații cu carnet galben de partid. Asta, în timp ce uzina duce lipsă de muncitori la punctele termice ori în centrală pentru a se asigura buna funcționare a UATAA. De altfel, într-o emisiune TV, Cosmin Morega a anunțat, miercuri seara, tocmai cele petrecutre a doua zi, adică promovarea printr-un simulacru de concurs a nevestei fostului consilier personal al ex-primarului Jianu. În cauză ar trebui să se sesizeze și Siomax pentru a se lua măsuri, avându-se în vedere că situația financiară a UATAA este extrem de dificilă, lucru prezentat de lichidator într-o ședință care a avut loc, marți, cu asociațiile de proprietari. Rolul acestei întâlniri a fost colectarea debitelor de la populație în valoare de 19 milioane de lei, UATAA fiind, în prezent, în imposibilitatea de a furniza agent termic în această iarnă. De altfel, și apa caldă furnizată în această perioadă nu este la parametrii normali, apa fiind călâie, lucru sesizat de mai mulți cetățeni ai municipiului Motru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here