Nepotul judecătoarei Sarcină și afaceristul Vîlceanu, printre hoții de bijuterii din Slovacia

510

15 descinderi ale mascaților au avut loc, ieri dimineață, la mai multe adrese din județul nostru în cadrul unei anchete coordonate de procurorii DIICOT Craiova și în care au fost implicați jandarmi și polițiști din Dolj, dar și ofițeri de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din Gorj și Mehedinți. Anchetatorii au percheziționat de fapt indivizi acuzați de tâlhărie calificată și furt calificat, cu toții fiind implicați într-un furt spectaculos produs, cu un an și jumătate în urmă, în Slovacia. Gorjenii au dat atunci spargerea la un magazin de bijuterii, iar prada pe care au luat-o cu ei în noaptea de 17 spre 18 mai 2014 justifică amploarea descinderilor de ieri dimineață. Printre cei șapte audiați la Craiova s-ar fi aflat și nepotul judecătoarei Laua Sarcină, de la Tribunalul Gorj, Constantin Emanuel(Manu) Gherghe, recidivist, acesta mai fiind judecat în 2010, alături de alți doi tineri (unul fiind atunci și fiul judecătoarei Aura Avramescu), și pentru trafic de droguri, dar și pentru spargerea a șapte magazine pe raza județului nostru. Audiat la Craiova ar fi fost și un fost salariat al OJT Gorj, Titu Vîlceanu, reprofilat însă în ultimii ani în afaceri în zona 8 Mai a municipiului Târgu-Jiu unde acesta ar deține niște spații comerciale acum închiriate la terți. Până la închiderea ediției numele celor șapte suspecți nu au fost însă făcute public.

Prejudiciu de 167.000 euro, din bijuteriile cu pietre prețioase
“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 17/18.05.2014 membrii grupului au pătruns prin efracţie într-un magazin situat pe raza localităţii Trnava, Republica Slovacia, de unde au sustras bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 euro. Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut că suspecţii au pătruns în incinta magazinului prin îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat. Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din judeţul Gorj şi municipiul Bucureşti. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 4 ceasuri de lux, brăţări şi pandantive din aur precum şi un seif cu cifru electronic. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane”, au comunicat anchetatorii.
Şapte persoane au fost ridicate în baza mandatelor de aducere şi vor fi conduse la sediul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT pentru audieri, în dosar fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat.
Gelu Ionescu, Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Spuneti numai prostii , pe fostul nepot il cheama Gherghe Constantin( nu este el cel care a fost audiat) , cel care a fost la audieri in calitate de martor este tatal lui , Gherghe Emanuel si este fostul cumnat al doamnei judecator… Nu mai publicati aiureli fara sa le verificati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here