Negocieri reuşite / SANITAS a decis să amâne pichetarea

325

Sindicaliştii de la Sanitas au luat decizia de a amâna pichetările pe care le stabiliseră pentru data de 29 octombrie. Din fericire, ei au reuşit să obţină o creştere salarială, precum şi alte beneficii pentru angajaţii din Sănătate, Asistenţă Socială şi Asistenţă Medico – Socială.

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, confirmă faptul că pichetarea programată pentru această zi a fost amânată. El susţine că s-a luat decizia amânării dat fiind angajamentul Ministerului Finanţelor Publice de promovare până la data de 5 noiembrie 2014 a unui act normativ prin care să se dispună creşterea venitului tuturor salariaţilor din sănătate, asistenţă socială şi asistenţă medico-socială cu suma de 100 lei brut, cu începere de la 1 ianuarie 2015. De asemenea, au contat şi rezultatele întâlnirii din data de 27 octombrie 2014, dintre membrii Biroului Executiv şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în prezenţa ministrului pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas. “Astfel, am decis amânarea pichetării, precum şi a convocării Consiliului Naţional de la data de 29.10.2014, pentru ziua de 6 noiembrie”, a confirmat Popa.

Promisiuni pentru sindicate
Reprezentanţii Sanitas spun că au fost date asigurări ferme privind finanţarea serviciilor medicale până la 31 decembrie 2014. Pentru anul 2015 au fost angajate discuţii de creştere a veniturilor pentru personalul din Sănătate printr-un spor de fidelizare, cu începere de la data de 1 iunie 2015. În vederea identificării resurselor financiare, joi, 30 octombrie 2014, va avea loc o întâlnire între membrii Biroului Executiv şi conducerea CNAS, cu participarea ministrului Sănătăţii – Nicolae Bănicioiu. Mai mult decât atât, s-au angajat discuţii în vederea negocierii regulamentului de sporuri.
Întâlnirea membrilor Biroului Executiv cu premierul Victor Ponta are loc miercuri, 29 octombrie, după şedinţa de Guvern.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here