Narcis Răducan: „La jumătatea sezonului regulat, e bine!”

325

Președintele Pandurilor nu are prea multe de reproșat jucătorilor și antrenorilor și consideră bagajul de puncte acumulate în prima parte a sezonului regulat drept unul care permite echipei să viseze cu șanse reale la accederea în play-off.
„La jumătatea sezonului regulat, deocamdată, e bine, dar putem trage o linie după meciul cu Viitorul. Atâta timp cât suntem în primele șase, eu zic că e bine, ținând cont și de particularitățile sezonului pentru noi, cu 12 jucători noi, cu jocuri mereu în deplasare, că anul trecut ne-am bătut la retrogradare, a mai scăzut și bugetul… Toate astea, în mod normal, nu te împing la un obiectiv mai îndrăzneț, dar noi am făcut ca toată lumea să-și dorească mai mult și deocamdată ne-a ieșit. Suntem în primele șase și suntem pe drumul cel bun. Normal că se putea și mai mult, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu. Dacă terminăm turul cu o victorie, chiar e neașteptat de bine, cu 23 de puncte”, spune Narcis Răducan înaintea ultimului meci din turul sezonului regulat, cel în care, practic, se va putea decide și titlul neoficial de revelație a primei părți a campionatului. Oficialul gorjenilor așteaptă un retur încrâncenat, în care punctele se vor obține și mai greu, dar este încrezător în șansele Pandurilor de a termina sezonul regulat în primele șase echipe ale Ligii 1: „Returul ne oferă un program puțin mai bun și dacă e să ținem cont de faptul că vom avea la un moment dat două meciuri acasă. De regulă, returul e mai încrâncenat, toată lumea luptă pentru obiective. Nu mă aștept să fie ușor nici returul. Mai avem și avantajul că nu se mai poate vorbi de neuniformizarea pregătirii. După meciul cu Viitorul vom mai face o miniperioadă de pregătire la munte, deci echipa deja e la același nivel fizic, iar acesta este un plus. Dacă batem Viitorul, sarcina de a prinde play-off-ul va fi ușurată foarte mult. Am avea un plus de cinci puncte față de nivelul pe care noi l-am prognozat pentru play-off și am avea o marjă importantă. Plus acele meciuri pe care le vom juca acasă în debutul returului, cu Poli, Voluntari, Petrolul și Concordia. Vom vedea ce iese…”, a mai spus Răducan.
Faptul că Pandurii va juca în debutul părții a doua a sezonului regulat o serie de meciuri pe teren propriu contra unor echipe considerate outsidere poate fi o sabie cu două tăișuri pentru echipa gorjeană, crede Edi Iordănescu, antrenorul având proaspete în memorie evenimentele campionatului precedent, când au fost cedate foarte multe puncte în fața unor echipe mai modeste: „Dacă ne uităm pe istoricul echipei din perioada de când sunt aici, cele mai multe puncte le-am adus din jocurile cu echipele care porneau favorite. Am pierdut multe puncte atunci când noi a trebuit să ne impunem jocul și să fim echipa care dictează ritmul și care are inițiativa. Motivele pentru care am avut probleme sunt clare, dar nu le voi face publice. În acest campionat tendința a fost cam aceeași, dar nu am mai făcut așa de mulți pași greșiți, s-a întâmplat doar cu Chiajna. Dar, nu am mai pierdut cu echipele care plecau din poziția de out-sider în lupta cu noi”, a explicat Iordănescu junior.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here