Muzeul „Brâncuși” are un nou director. „Este o sarcină dificilă”

1175

Denisa Șuță, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a fost numită interimar la conducerea Muzeului „Constantin Brâncuși” din municipiul Târgu-Jiu.
Instituția există doar pe hârtie, fiind înființată, prin lege, în urmă cu aproape trei ani. Muzeul ar fi trebuit să funcționeze în Casa „Barbu Gănescu” din Târgu-Jiu, unde a locuit o perioadă sculptorul Constantin Brâncuși.
Pentru scurt timp, la conducerea muzeului s-a aflat Valentin Chepeneag.
„A fost emis ordinul ministrului Culturii privind numirea mea ca manager. Este vorba despre o perioadă de interimat. Mâine (miercuri – n.red.) voi semna contractul de management și voi purta discuții cu conducerea ministerului vizavi de proiectele pe care intenționăm să le implementăm astfel încât această instituție să fie cu adevărat funcțională”, a anunțat Denisa Șuță. În plus, spune comunicatorul PNL, „este o sarcină foarte grea”, și asta pentru că instituția nu funcționează decât pe hârtie. „Este o muncă de la zero. Eu sunt optimistă și sunt convinsă că vom reuși să facem din această instituție o instituție-simbol cu care Târgu-Jiul să se mândrească și care să fie la o valoare apropiată de ceea ce ar trebui să fie o instituție culturală care îl deservește pe marele sculptor Constantin Brâncuși”, a mai adăugat Șuță, la un post local de radio.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here