Municipiul Motru a primit zero lei din fondul de rezervă! Ciolacu a făcut plângere penală

1567

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, anunța, siderat, la finalul săptămânii trecute, că municipiul Motru, unde sunt mii de șomeri și un sistem de termoficare aflat în pragul falimentului, nu a primit bani de la Guvern, din fondul de rezervă. Deputatul declara că singurul criteriu după care au fost împărțiți banii a fost cel politic. De altfel, teoria lui Weber este susținută și de senatorul Cristi Rujan și de către deputatul PSD Claudiu Manta. Senatorul Rujan a anunțat încă de joi că PSD nu va asista cu mâinile în sân la aceasta injustiție și va face plângere penală împotriva premierului demis Florin Cîțu.

,,Municipiul Motru este cunoscut cu probleme unice la nivel de județ, cu o economie bazată exclusiv pe activitatea minieră, cu mii de șomeri, cu un sistem centralizat de alimentare cu agent termic și apă caldă, furnizate de o societate aflată în pragul falimentului din cauza PNL și USR. Cu toate acestea, a primit zero lei de la guvernul demis, care a împărțit banii românilor către camarila de partid”, a transmis, pe Facebook, Mihai Weber. Conform acestuia, nota de fundamentare trimisă de Ministerul Dezvoltării pentru HG privind alocarea banilor din Fondul de Rezervă este diametral opusă modului în care s-au alocat banii: „Primăriile de comune conduse de primari PSD primesc suma fixă de 50 de mii de lei, orașele 100 de mii de lei, iar cele conduse de primari PNL primesc 800, 1.000 sau chiar 5.000 de lei”. Deputatul PSD a menționat că singurul criteriu după care s-au împărțit banii a fost cel politic. „Deși avem reprezentanți din Gorj în prima linie e guvernului, județul nostru se află pe ultimele locuri ale clasamentului național, cu o sumă primită de 14 ori mai mică față de cea solicitată de Consiliul Județean Gorj. Cîțu chiar crede că suntem o țară de proști!? Că nu ne dăm seama de abuzurile pe care le comite neîncetat de când a preluat guvernarea?”, a mai scris liderul PSD Gorj pe rețeaua de socializare.

Plângere penală anunțată după consultări
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni, după consultările de la Cotroceni, că a depus plângerea penală anunțată împotriva premierului Florin Cîțu, după ce mai mulți primari ai PSD nu au primit bani din Fondul de rezervă al Guvernului.„Rectificarea bugetară s-a făcut după numărul de locuitori. E o lege, e o schemă de calcul. Banii îi primești în funcție de parametri. Îl anunț pe domnul Cîțu că am depus plângerea penală. Municipiul Motru a primit 0 lei. Cred că procurorii vor înțelege mai multe”, a spus Marcel Ciolacu. Președintele PSD susține că PSD nu fuge de guvernare, dar și-ar asuma o astfel de construcție doar dacă social-democrații vor avea o majoritate solidă.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Cred ca ar fi mai corect sa intrebam ce au facut primarii din ultimii 20 de ani pentru Motru !!?? Exista un ,,MUNICIPIU” in tara asta cu atatea strazi neasfaltate !!?? RUSINE . Dar din pacate noi suntem ,,educati” doar sa aratam cu degetul spre altii. Sa nu uitam ca OMUL SFINTESTE LOCUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here