Muncitorii Energoconstrucţia îşi aduc familiile la grevă

398

greva generalaCu toate că au primit bonurile de masă aşa cum li se promisese de către adiminstraţia Energoconstrucţia, salariaţii şantierului Rovinari al unităţii sunt hotărâţi să continue greva generală.

Ajunşi la capătul răbdării, ei vor să-şi aducă şi familiile să protesteze în curtea societăţii. Liderii sindicali, au cerut în decursul zilei de vineri, 19 martie, şi ajutorul Instituţiei Prefectului şi al Corpului de Control al Prefecturii.

Distribuirea bonurilor de masă aferente lunii noiembrie a anului trecut nu ameliorează cu nimic situaţia critică financiară a celor aproximativ 200 de salariaţi de la Energoconstrucţia Rovinari. „Prin bonuri, au primit fiecare 160 de lei ce li se cuveneau pe luna noiembrie a anului trecut. Ce să facă oamenii cu ei?
Nu pot să-şi asigure decât pâinea pe sâmbătă şi duminică. Oamenii sunt disperaţi. Oricum, greva generală continuă”, spunea, ieri după-amiază, liderul sindical, Constantin Creţan.
Ies neregulile la suprafaţă
Pe măsură ce acţiunea de protest continuă, reprezentanţii salariaţilor încep să vorbească despre anumite documente prin care ies la suprafaţă mai multe nereguli făcute de diferiţi oameni aflaţi în posturi de conducere în cadrul , societăţii şi nu numai fapt cunoscut de altfel şi de simplii muncitori. „Mulţi au lucrări sub antepriza altor societăţi. Vineri, printr-un fax, am cerut ajutorul prefectului, pentru că este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi ar trebui să se implice cât şi Corpului de Control să facă verificări inclusiv între decontările Energoconstrucţia şi Complexul Energetic Rovinari. După câte am înţeles la Gorj nu ar fi fost probleme cu virarea banilor, dar vrem să aflăm concret. Şi nu numai atât, faţă de aceşti oameni nu a fost repectat nici măcar contractul de muncă la nivel naţional”, mai adăuga Constantin Creţan.
Până la sfârşitul acestei săptămâni cei 200 de angajaţi de la Rovinari ar trebui să primească şi câte un salariu restant. Conform graficului acţiunilor de protest greva generală va continua până la restituirea în totalitate a salariilor neplătite până acum.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here