Mulţescu, bulversat de hotărârile FRF: “Scapă cine poate”

405

Antrenorul Universităţii Craiova, Gheorghe Mulţescu, are nelămuriri în ceea ce priveşte regula jucătorului U21. Echipele din Liga I sunt obligate să aibă un jucător de 21 de ani sau mai mic, pe toată durata partidei, în campionatul intern, dar Mulţescu nu ştie dacă acest lucru se va aplica şi în Cupa Ligii. În opinia tehnicianului din Bănie această competiţie i-ar fi ajutat pe tinerii fotbalişti să prindă minute, dar Federaţia a programat jocurile naţionalei de tineret a României, în acelaşi timp cu această întrecere.
“Echipa naţională este prioritară, normal, nu putem opri zborul fotbaliştilor către marea performanţă. Tu, Federaţie, mă obligi pe mine să joc cu juniori, eu sunt de acord, dar pui amicalul echipei naţionale de juniori în perioada când noi avem Cupa Ligii. Înţeleg că trebuie să ne descurcăm cum putem, scapă cine poate, ceea ce nu e în regulă. Sigur, calendarul echipei naţionale a fost făcut la începutul anului, iar hotărârea asta a venit pe parcurs. Sunt competiţii unde juniori ar avea posibilitatea să joace, dar nu ai cum să-i foloseşti când vrei”, a spus Mulţescu.
Declaraţia sa a venit după ce doi jucători de la Craiova, Ștefan Vlădoiu şi Sergiu Jurj au fost convocaţi la naţionala U19 a României, iar Vladimir Screciu, un alt component al formaţiei din Bănie, la naţionala U17. CSU Craiova se va deplasa, joi, în Ardeal pentru partida din Cupa Ligii cu CFR Cluj. Mulţescu a mai spus că a cerut lămuriri la Federaţie, dar nu s-a ales, deocamdată, cu niciun răspuns: “Aştept răspunsul dacă în Cupa Ligii este obligatoriu să folosim juniori, pentru că echipa naţională are în acelaşi timp acţiune. Am discutat la Federaţie, la comisia tehnică, dar nu am găsit niciun fel de posibilitate de a face dialog. Vlădoiu şi Screciu vor fi la loturile naţionale”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here