Mucegai şi igienă deficitară la o cofetărie din Târgu-Jiu! Amendă: 10.000 de lei!

1992

În urma unei sesizări primite de la un cetăţean, inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au aplicat în urmă cu câteva zile o sancţiune de 10.000 de lei unui laborator de cofetărie-patiserie din Târgu-Jiu. La faţa locului, în urma controlului, echipele DSVSA Gorj au găsit spaţii cu mucegai, neigienizate, iar produsele erau depozitate într-un mod nesectorizat.

În cursul ultimei săptămâni, echipele de inspectori ale Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în localităţile: Aninoasa, Arcani, Baia de Fier, Bălăneşti, Băleşti, Bărbăteşti, Bengeşti-Ciocadia, Bolboşi, Brăneşti, Bumbeşti-Jiu, Crasna, Dăneşti, Fărcăşeşti, Logreşti, Motru, Mătăsari, Novaci, Plopşoru, Prigoria, Rovinari, Roşia de Amaradia, Runcu, Schela, Săcelu, Stejari, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Turburea, Turceni, Turcineşti, Ţânţăreni, Ţicleni, Urdari, pentru a verifica modul de asigurare a conformității cu cerințele legislației în vigoare în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor. Pe lângă tematica de verificare a circa 200 de unităţi de alimentaţie din judeţ, inspectorii sanitar-veterinari au cercetat şi o sesizare venită din partea unui consumator ce reclama probleme la comercializarea unor produse dintr-o cofetărie din municipiul Târgu-Jiu. Deplasându-se la faţa locului, echipa DSVSA Gorj a constatat veridicitatea celor reclamate şi a dispus amendarea administratorului cofetăriei. „În timpul controalelor efectuate în această perioadă a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, la un laborator de cofetărie-patiserie situat în Târgu-Jiu, pentru neconformități privind întreținerea spațiilor. Mai exact pavimentul din sala de producție și peretele din spatele cuptorului erau neigienizate; utilajele dezafectate nu au fost evacuate din unitate; glafurile și pereții din spațiul de depozitare a produselor finite prezentau urme de condens și mucegai; porțiuni de gresie și faianță erau degradate, la fel şi grătarul de canalizare; porțiuni corodate ale rafturilor din camera frigorifică; neconformități de depozitare a produselor alimentare (paviment neigienizat în spațiul frigorific de depozitare a ouălor – ouă sparte și mâzgă; depozitarea nesectorizată a produselor alimentare – materii prime lângă semifabricate și produs finit)”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here