Motivul pentru care toți liceenii ar putea susține simularea Bacalaureatului

544
Orosháza, 2015. január 17. Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezõk számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit. MTI Fotó: Rosta Tibor

Toți elevii de liceu ar putea susține, în fiecare an, simulări ale Bacalaureatului. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o conferință de presă. Acestea ar avea scopul de a presa elevii să se pregătească în mod constant pentru examenul maturității. În momentul de față, doar elevii claselor a XI-a și a XII-a susțin simularea examenului de Bacalaureat, care va avea loc în perioada 18 – 21 martie 2019.
„Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a și ne-ar mai trebui ceva, că în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor, să se pregătească pentru examenul final… Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în așa fel încât să ameliorăm rezultatele”, a declarat ministrul Andronescu.
Calendarul Simulărilor pentru BAC 2019 – clasa a XI-a și clasa a XII-a
18 martie 2019 – Limba și literatura română – proba scrisă
19 martie 2019 – Limba și literatura maternă – proba scrisă
20 martie 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
21 martie 2019 – Proba la alegere a profilului și specializarii – proba scrisă(numai pentru elevii clasei a XII-a)
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here