Moța și Sarcină vor la Craiova! Cocoș, pe picior de plecare de la Parchetul Gorj

883

Institutul Național al Magistraturii (INM) a afișat, la sfârșitul săptămânii trecute, listele cu candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul de promovare în funcții de execuție, efectivă și pe loc, a judecătorilor și procurorilor. Pe aceste liste figurează și numele a 60 de magistrați din Gorj.

Majoritatea candidaților din Gorj s-au înscris la concursul pentru promovarea pe loc. Mai exact, vorbim de 40 de judecători și de 14 procurori. Dintre judecători, 23 au solicitat promovarea în gradul profesional de Tribunal: Aldescu Ștefan (Judecătoria Motru), Anastasiu Ileana (Judecătoria Novaci), Bădoiu Daniela-Carmen (Judecătoria Motru), Cornescu Daniel (Judecătoria Târgu-Jiu), Costaiche Toma Paul (Judecătoria Novaci), Cruceru Liliana Maria (Judecătoria Târgu-Jiu), Dafinescu Elena (Judecătoria Novaci), Duțescu Pantelimon (Judecătoria Târgu-Jiu), Mănescu Carmen-Loredana (Judecătoria Târgu-Jiu), Militaru Laurențiu (Judecătoria Târgu-Jiu), Mănescu Rozalia Manuela (Judecătoria Târgu-Jiu), Oproiu Lavinia Mihaela (Judecătoria Târgu-Jiu), Pătrulescu Sorin (Judecătoria Târgu-Jiu), Popescu-Bejat Lucian (Judecătoria Târgu-Jiu), Popescu Alexandru Bogdan (Judecătoria Târgu-Jiu), Popescu Nicoleta-Mihaela (Judecătoria Târgu-Cărbunești), Puianu Minodora (Judecătoria Târgu-Jiu), Pulbere Laura Mihaela (Judecătoria Târgu-Jiu), Stoian Emilia Mihaela (Judecătoria Târgu-Jiu), Stoian Mirela Alexandra (Judecătoria Târgu-Jiu), Șendrescu Dănuț (Judecătoria Novaci), Tabacu Angela Elena (Judecătoria Târgu-Jiu) și Tudorescu Maria Mihaela (Judecătoria Târgu-Jiu). Alți 17 judecători vor să obțină gradul profesional de Curte de apel. Este vorba de: Bădescu Camelia, Bădița Nicoleta, Belu Amalia, Berculescu Luminița, Bolovan Daniela, Celea Cristina, Constantinescu Gheorghe, Lupulescu Constantin-Petrișor, Mălăescu Ioana-Ruxandra, Nanu Ionela-Luisa, Păcuraru Mihaela, Stegaru Anca-Elena, Surdoiu Mihaela, Tătăroiu Simona Elena și Vătavu Maria, toți de la Tribunalul Gorj, și de Popescu Elena și Popescu Janeta, de la Judecătoria Târgu-Jiu. La concursul pentru promovarea pe loc au mai fost admiși să participe și 14 procurori. Opt dintre aceștie solicită promovarea la parchete de pe lângă tribunale: Andrei Elena (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești), Bojin Marian Daniel (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu), Caragea Camelia (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu), Durlă Cristina (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești), Fumureanu Cristiana (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu), Grecu Laurențiu Marius (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu), Onescu Andrei Cristian (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu) și Venczel Ramona (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești). Alți șase vor promovarea la parchete de pe lângă curți de apel: Ilie Lavinia Mariana, Mursoi Daniela, Nanu Marius Daniel, Părpăneață Carmen, Rotaru Doriana și Tomoiu Sorin Gabriel.

Sarcină, Cocoș și Moța vor la Craiova
La concursul pentru promovarea efectivă în funcții de execuție au fost admiși să participe șase candidați din Gorj. Patru dintre aceștia sunt judecători, iar ceilalți doi procurori. Judecătoarea Nițu Nicoleta, de la Judecătoria Târgu-Jiu, solicită promovarea la Tribunalul Gorj. Tot la Tribunalul Gorj vrea să ajungă și judecătorul Olaru Petre, de la Judecătoria Motru. Judecătoarea Sarcină Laura Mihaela, de la Tribunalul Gorj, vrea să promoveze la Curtea de Apel Craiova, iar judecătoarea Vătafu Carmen, de la Judecătoria Târgu-Cărbunești, solicită promovarea la Tribunalul Ilfov. Cei doi procurori admiși să participe la concursul de promovare sunt Cocoș Felicia și Emil Moța. Ambii vor să ajungă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, acolo unde ultimul este delegat în prezent.

Concursul, pe 3 aprilie
Concursul de promovare efectivă se organizează pentru ocuparea unui număr de 81 de funcții de execuție vacante la nivelul instanțelor judecătorești, dintre care 58 la tribunale și 23 la curțile de apel, precum și pentru ocuparea unui număr de 51 de funcții de execuție vacante la nivelul parchetelor de pe lângă instanțele judecătorești, dintre care 43 la parchetele de pe lângă tribunale și 8 la parchetele de pe lângă curțile de apel. Pentru promovarea pe loc, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de: 100 de locuri la tribunale (alocate următoarelor materii de concurs: drept civil – 20 de locuri, drept penal – 23 de locuri, drept comercial – 20 de locuri, drept administrativ – 15 locuri, drept financiar și fiscal – 7 locuri, dreptul familiei – 5 locuri, dreptul muncii – 10 locuri), 50 de locuri la curțile de apel (alocate următoarelor materii de concurs: drept civil – 8 locuri, drept penal – 12 locuri, drept comercial – 6 locuri, drept administrativ – 14 locuri, drept financiar și fiscal – 4 locuri, dreptul muncii – 6 locuri), 5 locuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (alocate materiei drept penal), 40 de locuri la parchetele de pe lângă tribunale (alocate materiei drept penal) și 15 locuri la parchetele de pe lângă curțile de apel (alocate materiei drept penal). Locurile scoase la concurs pentru promovarea pe loc nu includ locuri pentru instanțele și parchetele militare.
Concursul se va desfășura în data de 3 aprilie 2016 și va consta în susținerea unor probe scrise, cu caracter teoretic și practic, la mai multe materii, în funcție de secția și specializarea posturilor scoase la concurs pentru promovarea efectivă și de alocarea pe materii de concurs stabilită pentru locurile scoase la promovarea pe loc.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here