Moş Crăciun a trimis în preaviz salariaţi ai SNLO

137

Miner-SNLOCei 287 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), care au numele scris pe listele de disponibilizare, sunt de sărbători în preaviz. De fapt, angajaţii în cauză au intrat în preaviz de pe data de 30 noiembrie, la finalul acestei luni perioada finalizându-se, ei nemaifiind apoi salariaţi ai unităţii. Cea mai mare parte a viitorilor disponibilizaţi şi-au luat deja adio de la locurile de muncă, unde, mulţi dintre ei şi-au petrecut tinereţea, toţi fiind acum în prag de pensionare. Specialiştii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj le-au făcut disponibilizaţilor, în aceste ultime zile, instructajele privind depunerea actelor lor la această instituţie, pentru intrarea în şomaj.

SNLO 1Măsurile de preconcediere au fost iniţiate la SNLO încă de la finalul lunii noiembrie, deşi actul care consfinţea disponibilizarea celor aproape 300 de salariaţi s-a aprobat recent. Astfel, de atunci, cei 287 de angajaţi care nu se vor mai întoarce la muncă după data de 1 ianuarie, au intrat în preaviz. “Acest preaviz se finalizează pe data de 30 decembrie”, a declarat Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO, dând totodată asigurări că s-a urmat procedura corectă în cazul disponibilizării. “Incidente nu am avut, au fost însă persoane care au fost reticente şi nu au acceptat, din prima, disponibilizarea. Este de înţeles însă, deoarece unii au muncit o lungă perioadă în minerit şi este normal să apară şi părerile de rău”, a completat Lăzăroiu.

Instrucţiuni pentru şomaj

Miercuri şi joi, în bazinele miniere de la Motru şi Rovinari s-au organizat întâlniri între disponibilizaţi şi reprezentanţii AJOFM Gorj. Întâlnirile au avut drept scop informarea disponibilizaţilor în legătură cu depunerea documentelor pentru intrarea în şomaj, când trebuie să facă ei asta pentru a beneficia deja din ianuarie de ajutorul în cauză şi ce paşi trebuie urmaţi. Minerii din bazinele din Mehedinţi au beneficiat de acelaşi instructaj dar din partea specialiştilor AJOFM Mehedinţi. Pe listele de disponibilizare nu au fost trecute decât persoanele care mai aveau doi ani sau mai puţin până la pensionare.

7752 de salariaţi la SNLO

Până la aceste disponibilizări, SNLO deţinea 8039 de salariaţi. Din 2012, numărul angajaţilor unităţii miniere se reduce la 7752 de persoane. Pentru anul viitor, administraţia nu exclude posibilitatea altor disponibilizări.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here