Mort sub propria-i mașină

738

Sfârșit tragic pentru un gorjean de 49 de ani din Bumbești Jiu. Vineri la prânz acesta a fost prins sub propria mașină și a murit imediat, nimeni nemaiputând să îi vină în ajutor. Dorin Ciudin se deplasa cu o mașină de teren căreia îi tăiase cabina, transformând-o într-o decapotabilă, lipsa cabinei respective fiind cea care, cel mai probabil, l-a și costat viața. Bărbatul mersese la părinții săi, aflați într-un sat de la marginea orașului, iar la întoarcere a coborât o pantă, înainte de a ajunge pe panta respectivă alți localnici văzându-l că își repara mașina. Autoturismul, de altfel, nici nu era înmatriculat legal, fiind folosite doar în zone de munte, de teren accidentat, fără să fie scos pe drumuri publice.
În momentul în care a coborât panta care îl ducea spre un drum pe care putea ajunge la Bumbești Jiu, Ciudin a observat că nu mai are frâne, cred localnicii. Din această cauză a încercat să lovească un mal de pământ cu mașina, în încercarea de a o opri. Autoturismul avea însă viteza prea mare pentru a fi oprit așa de ușor și asta a și dus la răsturnarea sa, șoferul fiind prins sub grămada de fiare contorsionate. „Noi am sărit repede vreo 3-4 oameni care stăm aici mai aproape, dar nu am putut să ridicăm mașina de pe el. Practic, mașina a căzut pe-o parte și l-a prins pe el sub ea. L-a strivit acolo, nu mai avea nici puls. Eu i-am spus ca dacă mă aude și nu poate vorbi să mă ciupească de mână, dar nu a schițat nici un gest”, a spus un localnic.
Un echipaj de la descarcerare a sosit la fața locului, ajutând la scoaterea șoferului de sub autoturism. Bărbatul a fost preluat apoi de un echipaj medical care timp de o oră a încercat diverse manevre de resuscitate, însă fără succes. Medicii au declarat decesul șoferului, trupul neînsuflețit al acestuia fiind preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here