Morega tună și fulgeră la adresa delăsării autorităților din Padeș! Monumentul lui Tudor Vladimirescu, cârpit, degradat și abandonat

1748

Profesorul universitar doctor Dan Morega a luat o poziție vehementă împotriva celor care se fac vinovați de distrugerea monumentului de la Padeș, din Câmpia Soarelui, loc de o deosebită importanță istorică și culturală. Morega a criticat, în cadrul unei emisiuni televizate, infrastructura din Padeș, neamenajarea peisagistică din zona Monumentului lui Tudor Vladimirescu și distrugerea intenționată a lucrării respective, arătând cu degetul atât pe primarul de Padeș, Serafim Antonie, cât și conducerea de la județ și chiar pe cea a Ministerului Culturii, care nu ia în calcul reabilitarea acestui edificiu.

,,Unii de la nivelul județului habar nu au ce să dezvolte mai întâi. Eroii neamului nu trebuie niciodată uitați, monumentele lor trebuie îngrijite, sunt obiective extrem de importante de istorie și cultură, lăsate în paragină și de cei de la județ și de reprezentanții Ministerului Culturii, care promovează politica centrală care este influențată de cea europeană”, a declarat, înverșunat Morega, spunând că, atât monumentul lui Vladimirescu cât și căminul cultural din Padeș sunt imaginea nepăsării celor care conduc strâmb destinele cetățenilor acestei localități și chiar a județului.
,,Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeș este într-un hal fără de hal, este pus asfalt acolo, în loc de pietre.
Trebuia să aibă flori plantate în față dar are, în schimb, buruieni de jur împrejur. Șanțurile sunt acoperite și ele de buruieni, deși trebuiau să fie libere, acolo erau tranșeele care ar fi trebuit să fie curățate… Gardul făcut de mine în 1996 este și el distrus.
Căminul Cultural din Padeș este, de asemenea, terminat. Totul, urmare a primarului de Padeș, un netrebnic, care conduce comuna haotic, alături de un alt individ care s-a înfruptat serios din banii publici, și care îl consiliează.
Este vorba despre Nicolescu, luat consilier, și pentru care numărul consilierilor PNL la Padeș a fost redus.
Sunt consternat și sufăr că acest monument a fost abandonat de autorități, simt o delăsare a autoritățilro locale la capitolul cultură deși au în localitate un obiectiv istoric de mare importanță”, a completat, în același ton, profesorul universitar.

Când neputința atinge extremul
Morega se întrebă astfel, dacă cei care conduc localitatea ar mai trebui să fie lăsați în funcție, și chiar le cele localnicilor din Padeș să nu-l mai voteze pe actualul primar.
,,Călinoiu și Nicolescu au pus peste iarbă, asfalt. În interiorul monumentului sunt cărări, iar bucăți întregi din gard sunt rupte..
Acest individ, Serafim Antonie, în loc să se ocupe de problemele comunei face tot felul de șmecheri și joglerii cu firme aduse din zona Baia de Aramă de către Nicolescu, administrator la spitalul și liceul din Baia pus acolo de Dunărințu, primarul arestat pentru tot felul de potlogării. La schimb, Nicolescu le-a dat afacerile cu banul public din Padeș”, a subliniat Morega, știut fiind că presa locală a relatat, pe larg, despre firmele care au prins lucrări la Padeș cu administrația locală liberală.
,,Monumentul lui Tudor este cârpit, în ultimul hal.. Îndemn populația să nu-l mai voteze pe primarul Serafim Antonie pentru că nu are nimic cu dragostea față de istorie.
Este indamisibil cum arată monumentul și zona dinprejurul acestuia. Au 60 de persoane plătite cu ajutor social. Pe jumătate primarul îi poate folosi în treburi comunitare, dar nu o face”, a mai precizat Morega făcând o radiografie exactă a nepăsării în ceea ce privește cultura dar și curățenia și ordinea în localitatea Padeș.
Morega a explicat că istoric, Revoluția de la 1821 a genera-o pe cea de la 1848, iar cele petrecute pe Câmpia Soarelui de la Padeș ar fi trebuit să fie cartea de vizită a localității în europa.
Profesorul a criticat și drumurile turistice din Gorj care sunt la pământ dar și promisiunile autorităților legate de inevestiții care nu se pun însă și în practică.
A.STOICA

3 COMENTARII

    • Bunelul meu s-a zbătut pentru tata si mama mea, pentru mine sa avem casa langa Coloana, Mercedesuri, terenuri ultracentrale si spatii comerciale.
      Eu am fost in State si toata Europs, voi nu stiti pe harta unde am călcat noi asa ca proletarii sa taca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here