Morega, supărat pe președintele Consiliului Județean Gorj: – ,,Mă minte, asta în problema reabilitării DJ671 Apa Neagră-Padeș-Valea Mare!’’

1360

Dan Morega, președintele ,,Fundației Tudor Vladimirescu”, consideră că a fost mințit în problema reabilitării drumului istoric care leagă Apa Neagră de Padeș și de Valea Mare, acesta indicându-l drept principal vinovat pe președintele Consiliului Județean Gorj.

,,În problema modernizării importantului drum istoric, strategic și turistic DJ 671 Apa Neagră-Padeș-Valea Mare, președintele Consiliului Județean minte de îngheață apele. Ca președinte al Fundației Tudor Vladimirescu, încă din 2016, de când Cosmin Popescu a devenit președinte al CJ Gorj, l-am rugat pe acesta să aibă în vedere modernizarea acestui drum, deosebit din punct de vedere istoric, turistic asta, mai ales că în 2021, la Padeș se vor sărbători 200 de ani de la Revoluția din 1821. Președintele CJ m-a asigurat atât în 2017, cât și în 2018 că drumul va fi asfaltat, lucru care nu s-a întâmplat, spunându-mi chiar că proiectul va fi depus pe PNDL2, în 2018, lucru care s-a dovedit doar o altă minciună. Mai mult, mi-a spus, chiar crezând că vorbește, probabil, cu pigmeii săi, că proiectul și întreaga documentație i-ar fi fost date înapoi, de la București. Asta, în condițiile în care documentația, nici în prezent, nu este, din informațiile mele, finalizată”, a specificat, revoltat, Dan Morega, subliniind că proiectul nu putea fi depus, în atare condiții, la ministerul abilitat, pentru aprobare și solicitarea fondurilor necesare. Morega susține, încă o dată, că s-a făcut de râs în fața localnicilor din Padeș cărora le-a transmis, de mai multe ori, de pe pagina sa de Facebook, promisiunile primite de la vârful Consiliului Județean Gorj, promisiuni care nu s-au dovedit reale.
,,Am spus o minciună în 2017, o alta în 2018, încă una în 2019 iar acum în 2020, la un an distanță de evenimentul legat de Tudor Vladimirescu, mă aflu în fața unui drum care este într-un ultim hal. De altfel, joia trecută, am avut o ultimă discuție cu președintele CJ Gorj care mi-a promis că vom merge împreună la Ministerul Dezvoltării. L-am apelat, vineri, pentru a stabili condițiile deplasării, dar nici nu mi-a mai răspuns la telefon. Drept urmare, anunț pădeșenii că am inițiat un alt demers: unul la premierul Orban și altul la Ministerul Dezvoltării. În ambele cazuri sper să am discuții cu premierul și cu ministrul Ștefan, deoarece voi fi la București în următoarele zile, tocmai pentru a afla cum se poate rezolva problema finanțării acestui drum. Le voi prezenta membrilor Guvernului documentația necesară, în vederea alocării fondurilor necesare reabilitării acestui drum de mare importanță națională și chiar internațională”, a completat președintele Fundației Tudor Vladimirescu. Morega reamintește că a cerut la CJ Gorj și o situație legată de infrastructura dezvoltată de această instituție în zonele turistice, dar, nici până în prezent spune că nu a primit nimic. ,,Până în prezent nu am un răspuns, deoarece președintele nu are ce să îmi răspundă. Nu pot să neg faptul că, președintele CJ nu a dezvoltat infrastructură pe anumite coclauri, ajutând anumiți primari largi de mână, dar trebuia să știe că sunt țări ca: Grecia, Turcia sau Spania care trăiesc exclusiv din turism. Dar, cu asemenea persoane fără viziune, care nu știu să se folosească de bogățiile date unui județ de Dumnezeu, chiar nu poți să ai cuvinte de laudă”, a mai menționat Morega, spunând că Gorjul se află pe aceeași treaptă turistică ca și județele Teleorman și Olt, net inferioare în privința bogățiilor avute de județul nostru.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here