Morega recomandă PSD să reducă BPJ-ul după europarlamentare! La scrutinul din mai, social-democrații obțin 30%

587

Profesorul Dan Morega le-a recomandat, ieri, în cadrul conferinței de presă a IAIPP, liderilor PSD Gorj să își reducă componența Biroului Politic Județean(BPJ), care este foarte stufos și are ,,mulți membrii fără plus de valoare”, deoarece acest organism, dens și îmbătrânit, îngreunează conducerea în luarea dinamică a unor hotărâri ce privesc atât partidul per ansamblu cât, în special, problemele gorjenilor. Schimbarea ar putea fi operată chiar după europarlamentare, scrutin la care, spune Morega, PSD s-ar clasa totuși pe primul loc.

Conform unui nou studiu, realizat de Institutul de Politici și Investigații Publice și Politice, PSD ar obține în județ 30% la europarlamentare, PNL ar lua 22%, ALDE 13%, USR-PLUS și Pro România câte 11%, ambele urmare a liderilor naționali, iar PMP 5,5%. Sondajul s-a realizat telefonic și a vizat peste 500 de repondenți. Morega a criticat însă lista de candidați ai PNL.
,,Este inadmisibil ca un liberal care face liberalism din liceu să ajungă pe locul 9 în această listă, un om care a trecut prin poziții de lider al studenților, lider de tineret, un medic onest, cinstic, corect cum este Cristian Bușoi, să ajungă pe acest loc, el având abilități de om politic, fiind un om legat de țara noastră.. Este jalnic, iar în plus Băsescu va face o alianță cu PNL-ul, cu alte cuvinte PDL-ul a absorbit PNL-ul și nu invers”, a spus Morega cu mențiunea că liberalii, din păcate, au dispărut.
,,Pesediștii sunt în floare! Cine a distrus mineritul și energia? PSD-ul și PD-ul. La timpuri noi, tot ei! Este o rușinoasă preocupare a lui Ludovic Orban iar Brătienii, cu siguranță, se întorc în mormânt când realizează, prin spiritele lor, unde a ajuns PNL-ul și pe mâinile cui este”, a completat fostul parlamentar liberal.

Pune la treabă politrucii
Morega a făcut un apel la PSD să nu creadă că stă mai bine ca PNL-ul cu structura stufoasă de conducere cu care se laudă la Gorj și le-a recomandat ,,politrucilor” de la guvernare să nu se joace cu mixul energtic, deoarece CEO este la un pas de intrarea în reorganizare, la un pas de situația CNH-ului.
,,PSD are un birou extrem de stufos, șters, cu aceiași pensionari, cu aceleași figuri șterse, cu persoane incapabile pentru luarea unor decizii importante pentru județ, iar mărimea BPJ-ului este la fel de mare ca a unor județe mari din țară, gen Constanța, Dolj, Prahova.. Pentru a se lua deciziile mai operativ biroul trebuie să fie la jumătate. Nu aceeași gașcă amorfă pe care a avut-o Cârciumaru, care deține încă puterea în BPJ, chiar dacă aceasta este relativă”, a menționat șeful IAIPP.
,,Ar trebui să lase minciunile și să se ocupe cu mai multă seriozitate de problemele reale ale gorjenilor, nu de promisiuni neonorate și de demagogie. Realizarea mixului energetic CEO este ultimul strigăt înainte de prăbușire. Clasa politică, parlamentarii, președintele Weber, Popescu, Vîlceanu, Iordache ar trebui să pună mâna și să facă presiune la nivel guvernamental, alături de sindicate, pentru crearea acestui mix ca să nu dispărem de pe harta producătorilor de energie, și de sărăcirea, pauperizarea poporului gorjean. CEO este ultima entitate pe care o mai avem”, a subliniat Morega.
Profesorul de management a spus că îl apreciază, în acest context pe Sorin Boza, dar nu îl poate lipsi de critici, deoarece a angajat în companie ,,tot felul de mateloți”.
,,Nu pune pune însă punct hoțiilor directorilor de cariere, liderilor de sindicat, celor care au înșfăcat fel de fel de contracte păguboase pentru companie, dar benefice pentru interesele lor și că a cedat presiunilor politice de a angaja în companie tot felul de mateloți și lipitori de afișe(..). Căpușarea acestei companii de interes național este una reală”, a mai spus profesorul de management.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here