Morega pune tunurile pe primarul de Padeș! – Îi cere să nu mai umble ,,ca un bărzăune” pe la CJ Gorj, că tot nu va mai înșela cetățenii să îl mai voteze a doua oară

1859

Președintele Fundației ,,Tudor Vladimirescu”, Dan Ilie Morega, a postat, ieri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj acid la adresa primarului liberal de Padeș, Serafim Antonie. Asta după ce edilul local s-a declarat deranjat că fiul comunei Padeș, care nu candidează la vreo funcție la locale, face diligențe la autoritățile județene pentru obținerea finanțării necesare obiectivelor aflate în paragină în localitate.

Morega relatează în postarea sa că, luni, 13 Ianuarie, a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Gorj, jr. Cosmin Popescu, împreună cu care a reluat discuția cu privire la cele trei probleme extrem de importante pentru comuna Padeș și pentru care s-a solicitat finanțare de mai mult timp. ,,Primul aspect se referă la Monumentul lui ,,Tudor Vladimirescu”, cunoscându-se faptul că de peste 50 de ani aici se evocă evenimentele Revoluției de la 1821, iar în anul 2021 se împlinesc 200 de ani de la Revoluția de la Padeș. Monumentul arată dezastruos, fiind în patrimoniul comunei conduse de Serafim Nicu. Monumentul, pe lângă faptul că arată deplorabil, fiind crăpături în el unde apa s-a infiltrat, mai este și bătaia de joc a celui care conduce autoritatea locală. Gospodărirea lui datorită netrebnicilor din conducerea primăriei este cum nu s-a mai văzut vreodată de ineficientă: mărăcini pe de-a rândul, gardul este rupt și trec căruțe prin zona monumentului, aleea principală a suferit tăieri ale arbuștilor care protejau aleea de animale să nu intre în interior, practic au lăsat totul în paragină și nu au pus nimic în loc”, a transmis președintele Fundației Tudor Vladimirescu.
,,Al doilea subiect de discuție pe care l-am avut cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, îl reprezintă Căminul Cultural care se degradează sub ochii impostorului primar Serafim Nicu -lipsit total de calități de gospodar, dar având calități deosebite de șmenar al banului public. Vorbim aici inclusiv și de școala neterminată, unde copiii nu pot învăța în acest an. S-a uitat, de fapt, la căminul cultural cum ploua în el și unde ar fi putut, cu o sumă infimă de bani, să rezolve totul. Deși s-a solicitat constructia unui alt cămin cultural prin cumpărarea unei alte suprafețe de teren în vecinătate, totuși nu au catadicsit să pună 2 țigle la cel vechi, lăsând ploaia să cadă și să distrugă tavanul și scena. Până la urmă, sub presiunea mass-media, cei din primărie au cumpărat acest teren, dar acum nu mai au bani să construiască”, a completat Morega.
,,Al treilea aspect avut în vedere cu președintele CJ Gorj a fost reluarea construcției DN 671 Apa Neagră – Valea Mare. De această dată, președintele CJ Gorj a promis solemn că, în condițiile în care nu va primi bani de la Guvern, va aloca o parte din sumele necesare de la bugetul Consiliului Județean și o altă parte va lua un credit de la una dintre bănci.Vreau să asigur pădeșenii având în vedere că m-am implicat în multe obiective până acum, cum ar fi construcția magazinelor, alimentarea cu apă, asfaltarea, reparația și modernizarea școlilor, încălzirea centralizată a unităților școlare, că de acestă dată obiectivele la care m-am referit vor fi realizate în mod ferm. Cu atât mai mult cu cât președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu, prezent în emisiune la televiziunea Tele3 pe data de 15 ianuarie seară, a spus cu subiect și predicat că se va ocupa personal de proiectul obiectivelor de la Padeș (monumentul lui Tudor Vladimirescu, Căminul Cultural, modernizarea drumului 671), iar pentru primele două se vor face viramente la Consiliul Local Padeș”, a mai transmis fostul deputat, avertizând edilul local să chibzuiască banii în cauză, deoarece comuna a fost suficient de mult jefuită în ultimii ani. ,,Sper că nu vor fura și din banii care vor veni pentru monumentul de la Padeș. Îi asigur pe unii care se interesează de mine că eu nu candidez pe niciun post la comună, dar dragostea mea pentru glia străbună, însemnând comuna Padeș și apoi satul meu Padeș, așa cum am fost o viață în preocuparea mea, va exista și în continuare! Individul primar Serafim Nicu, care umblă ca un bărzăune pe la Consiliul Județean și care spune că de doi ani umblă după finanțare a obiectivelor, crede că mai înșală încă o dată pădeșenii să îl mai voteze cu minciuni’’, a conchis Morega. Miercuri seară, la TV Sud, edilul de Padeș a menționat că este deranjat de diligențele făcute de Morega la Consiliul Județean, asta deoarece el consideră că meritele obținerii promisiunilor de finanțare pentru obiectivele din localitate îi aparțin în totalitate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here