Morega înţelege gestul extrem al lui Năstase, a trecut printr-o depresie aproape similară

378

dan-ilie-moregaDeputatul independent Dan Ilie Morega regretă gestul făcut de fostul premier Adrian Năstase, care miercuri seara a încercat să îşi tragă un glonţ în cap pentru a nu ajunge în detenţie. Morega susţine că şi el personal, când a trecut printr-o situaţie similară, a intrat într-o depresie care l-a făcut să se gândească la un gest extrem. Parlamentarul a trecut însă cu bine peste condamnarea sa pe care o vede şi acum injustă şi chiar îl încurajează pe Năstase să facă la fel.

Morega a evitat tot timpul să vorbească despre greutatea pe care a simţit-o în momentul în care a fost condamnat cu suspendare într-un dosar pentru care nu credea în ruptul capului că va păţi ceva. Din acest motiv, înţelege acum prin ce a trecut şi trece Adrian Năstase, fostul premier care a încercat să îşi pună capăt zilelor în semn de protest şi disperare pentru condamnarea sa la doi ani de închisoare cu executare în dosarul ,,Trofeul Calităţii”. ,,Regret profund tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase pentru că eu înţeleg ca om, foarte bine, fiind trecut prin asemenea nenorociri de comandă politică şi ajuns, în anumite clipe, chiar în situaţia fostului premier. Dar, mai cred, în acelaşi timp, că poporul şi electoratul va fi alături de Năstase, ca persoană victimizată, şi nu va face decât ca în toamnă USL-ul să câştige mult mai mult decât a câştigat la locale, fără această mascaradă. Este bine că justiţia îşi face treaba dar să o facă într-adevăr ca într-un stat democrat, coordonându-se legii, nu unui politruc ori unui grup de interese. Personal, apreciez că în multe situaţii, justiţia nu este liberă ci acţionează sub presiune şi sub sabia politicului”, a declarat, ferm, Morega.

,,Justiţia încearcă să facă dosare politice la comenzi şi să prindă peştişori”

Morega a evitat însă să vorbească pe seama dosarului ,,Trofeul Calităţii” pentru care a fost condamnat Adrian Năstase. ,,Nu pot să comentez hotărârea instanţei dată de ÎCCJ având în vedere că nu cunosc conţinutul dosarului pentru care acesta a fost trimsi în judecată şi condamnat. Ca şi cetăţean însă şi ca om, regret profund starea în care a ajuns fostul premier Adrian Năstase, de condamnare cu executare. De altfel, chiar presa internaţională a relatat că, asemenea situaţii, sunt foarte rare în Europa. Cred însă că dacă cu Năstase s-au întâmplat asemenea lucruri, care sunt dureroase, ar trebui ca tuturor hoţilor, indiferent de cine sunt ţinuţi în braţe, care sunt politicieni sau în legătură cu anumiţi politicienii, care fură această ţară de 23 de ani, să fie la rândul lor condamnaţi la ani grei de puşcărie. Din nefericire însă rechinii rezistă. O spun şi agenţiile de monitorizare a ţării noastre pe corupţie, că România, în continuare, se regăseşte în topul ţărilor cele mai corupte din Europa şi din lume”, a completat parlamentarul. Acesta susţine că, urmare a acestei situaţii, ,,în zadar justiţia încearcă să facă dosare politice la comenzi şi să prindă peştişori, mai mult sau mai puţini sau deloc vinovaţi, dar care trebuie ,,condamnaţi” să dăm bine la înalta poartă de la Bruxelles că reducem corupţia”. ,,Consider că este o mare mizerie iar dacă nu se pune piciorul în prag la aceste hoţii magnifice care au dus poporul în sapă de lemn, tinerii dar de fapt românii nu au niciun viitor”, a conchis Morega. De altfel, numeroşi politicieni din Gorj au comentat ieri gestul extrem al lui Năstase, toţi fiind alături de fostul premier.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here