Morega împlineşte 65 de ani cu gândul la un Partid al Gorjenilor

321

moregaPentru deputatul independent Dan Morega sărbătorile de iarnă se încheie şi anul acesta doar după ziua de azi, zi în care acesta aniversează împlinirea a 65 de ani. După o viaţă de muncă acesta nu se pregăteşte să tragă linie activităţii sale, dar face un bilanţ şi constată că situaţia în care ne aflăm, ca judeţ, nu poate fi rezolvată decât dacă pe scena politică ar apărea un „partid al gorjenilor”.

Partidul cu pricina nu există şi, de aceea, deputatul continuă să creadă că, într-o zi, el va deveni realitate, până atunci Morega putând să constate, cu bucurie, că o parte din soluţiile pe care i le-a prezentat recent premierului Emil Boc în chestiunea problemelor din minerit se regăsesc, de luni, în protocolul pe care liderul sindical Marin Condescu l-a semnat cu ministrul economiei Ion Ariton.

Parlamentarul a formulat în decembrie anul trecut o interpelare în care îi propune premierului ca firmele private să nu mai primească oricând şi oricum licenţe de explorare şi exploatare a perimetrelor miniere. În plus, acesta a cerut ca Societatea Naţională a Lignitului Oltenia să fie, alături de Compania Naţională a Huilei, aşa cum au fost până în 2007, singurii furnizori de cărbune pentru termocentralele de stat, indiferent că e vorba despre CET-uri aflate în administraţia autorităţilor locale ori despre complexurile energetice din Oltenia. Morega a constatat că firme private fac afaceri grele în Gorj cu licenţele de explorare şi cu cărbunele pe care SNLO ar putea să îl livreze, privaţilor fiind asigurate şi plăţile la timp, ceea ce nu se întâmplă cu unitatea statului.

„Ceea ce a semnat acum Ariton şi cu Condescu despre licenţele de explorare şi exploatare, despre nevoia ca SNLO să fie unic furnizor şi inclusiv de a se implica în constituirea unor parteneriate pentru a crea alternative la locurile de muncă de acum sunt propuneri care se regăsesc din plin în interpelarea mea de luna trecută. Pot să spun că s-au inspirat din ea fără nici un fel de problemă, măcar de ar şi realiza aceste lucruri. Cred că aceasta este dovada clară că am rămas alături de mineri şi de gorjeni, de problemele lor şi că mă implic în găsirea unor soluţii la aceste probleme. Se puteau face multe dacă nu s-ar fi furat şi dacă nu s-ar fi cumpărat echipe de fotbal de prin Argeş ca să avem tichie de mărgăritar”, spune Morega.

Deputatul îşi va serba ziua de naştere alături de cei dragi, de membrii familiei, spunând că nu are ca invitaţi nici politicieni şi nici alte persoane care nu aparţin familiei. Morega va organiza cheful la un restaurant de la marginea municipiului, acolo unde meniul include o ciorbă făcută din trei curcani pe care acesta i-a dus deja de ieri de acasă. Gândul nu-i rămâne însă departe de politică şi spune că experienţa de 65 de ani pe care o are îl poate ajuta în orice moment, de exemplu, să preia şefia filialei judeţene a Partidului Conservator. Spune că primul lucru pe care l-ar face ar fi acela de a scăpa organizaţia de actualul lider interimar, Ilie Petrescu, despre care susţine că a pus cruce pe coliva acesteia. „Dacă vreau, pot să vin oricând să-l dau afară pe Petrescu, nu e asta problema. El n-a făcut nimic pentru filială, a terminat-o şi gata. Pot să spun că la fel face şi Dian Popescu la liberali, dar e deja problema lui, eu vorbesc din afara partidului acum. Până în 2012 oamenii de bună calitate vor primi însă ceea ce merită, iar eu voi avea grijă ca împreună să milităm pentru un partid al gorjenilor, cu care să putem realiza ceva pentru acest judeţ, nu să ne împiedicăm de ifosele unor analfabeţi politici pe care îi găseşti mai repede prin cârciumile din Bucureşti decât prin organizaţia de la Gorj pe care cred că o conduc”, declara ieri Morega.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here