Morega îi trage de urechi pe șefii de la județ pentru drumul nereabilitat care afectează și turismul din Padeș

985

Președintele Fundației Tudor Vladimirescu, Dan Morega, pune tunurile pe cei din conducerea județului, pentru că promisiunile făcute pentru reabilitarea drumului din Padeș nu s-au materializat. Morega îl indică vinovat chiar pe președintele Consiliului Județean Gorj, asta pentru că, spune președintele fundației, Cosmin Popescu a fost cel care a promis că artera rutieră ce leagă Apa Neagră de Valea Mare, drum istoric și turistic, aflat într-o stare deplorabilă, va fi modernizat. Din păcate, la distanță de un an de sărbătorirea a 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu din 1821, proiectul legat de drum este tot ,,în lucru’’, șefii de la județ oferind, pentru a nu știu câta oară doar promisiuni.

,,M-am implicat foarte mult pentru Padeș și pentru acest proiect însă nu pot să ignor faptul că cei care au rol de decizie și de a dezvolta activitatea economico-socială a județului, respectiv Consiliul Județean, în frunte cu Cosmin Popescu care este președintele acestui for, nu fac același lucru. Cosmin Popescu vorbește frumos, promite, dar în final face puțin ori deloc sau mai precis, doar ce știe el. I-am adus la cunoștință că anul viitor aniversăm două secole de la revoluția lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a generat revoluțiile din Europa, ulterior și avea să o pregătească pe cea de la 1848. Ori Tudor Vladimirescu dacă nu era trădat de români și eteriști, acesta ajungea cel mai mare conducător al țării.
Revoluția a avut un ecou internațional, național nu mai vorbim, dar scopul final nu și l-a atins. De peste 50 de ani se comemorează evenimentele de la Padeș în prima duminică din iunie, iar anul viitor evenimentul va fi amplu. Din acest motiv, i-am cerut lui Cosmin Popescu să urgenteze, să rezolve situația drumului care trece prin fața locului în care se vor organiza manifestările în vara anului viitor, dar mi-a promis în 2017, în 2018 și în 2019’’, a declarat Dan Morega.Președintele Fundației Tudor Vladimirescu este supărat pentru că, de fiecare dată, a transmis aceeași bucurie și prietenilor săi, localnicilor din Padeș și gorjenilor în general. Asta, deși spunea, în final, o minciună. ,,Am ajuns să mint oameni de bună credință pentru că mi se promitea că se reabilitează drumul și… nimic. Cosmin Popescu a reabilitat și modernizat drumuri de o mai mică importanță, Răchiți, Bolboși, Borăscu, dar acest drum de importanță istorică și turistică este tot în proiect, de atâția ani. La insistențele mele a aprobat banii pentru căminul cultural și pentru reabilitarea monumentului lui Tudor Vladimirescu de pe Câmpia Soarelui, monument reabilitat din propriu-mi buzunar atunci când am fost prefect. Am plătit 11 milioane de lei, atunci. Cădeau pietrele de pe el, iar oameni politici se așezau lângă el și țineau discursuri, zbierau despre importanța revoluției de la 1821. Măcar atât a făcut, a dat bani pentru monumentul ce va fi reabilitat atât el, cât și peisagistic zona dimprejurul său și pentru cămin, lucrările urmând să înceapă într-o lună”, a completat Morega, pregătit să ia drumul în picioare cu rugăminți la actualii miniștrii. ,,Este de apreciat faptul că a oferit 18 mil. de lei pentru reparația capitală a monumentului și amenajarea peisagistică și pentru cămin, dar suntem pe ultima sută de metri. Pe ce drum vin însă oamenii în Câmpia Soarelui, evenimentul urmând să se bucure de o prezență de talie națională și internațională? Îl întreb pe președintele Cosmin Popescu cum de nu a făcut acest drum, cum nu este un program de dezvoltare turistică a județului când Gorjul are atâtea obiective deosebite”, a transmis Morega, supărat că turismul din Gorj este subdezvoltat. Gorjul la indicatorii turistici este egal cu Teleormanul și Oltul, județe cu câmpie, unde nu prea au turiștii ce vizita.De altfel, aceste întrebări i le-a adresat Morega, în scris, și șefului județului Gorj, răspunsul primit nereușind să-l mulțumească însă pe președintele Fundației Tudor Vladimirescu, îngrijorat de proasta imagine pe care o va face drumul din Padeș invitaților de anul viitor.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Asa era învățat Morega și pe timpul lui Ceaușescu cu “trasul de urechi”, numai ca atunci te critica, te amenință, te înjura, te ținea în picioare în lungile ședințe de analiza când era președinte Ujecoop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here