Morega critic: “PSD Gorj are mai multe capete, precum caracatița!”

315

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice, Dan Morega, a luat poziție în cadrul unei conferințe de presă, organizate miercuri împotriva PSD Gorj, care intenționează să promoveze în Complexul Energetic Oltenia persoane doar pe baza carnetului de partid. Morega i-a cerut public liderului PSD Gorj să stopeze acest demers și să-l lase pe Sorin Boza să-și facă singur echipa din Directorat, fără persoane impuse de social-democrați. De altfel, conducerea PSD Gorj se întrunește, vineri, la ora 10.00, într-o ședință în care se va discuta și despre viitoare promovări pe funcții ale membrilor organizației.

Morega a prezentat la început activitatea pozitivă a actualului manager al CEO, Sorin Boza, și a secretarului de stat Vișan, în legătură cu bunul mers al companiei de stat.
“Complexul Energetic Oltenia are un trend pozitiv, care i-a fost dat de când a venit director general Boza Sorin, dar și de când este secretar de stat, Doru Vișan, care este un om cu vastă experiență, șef de promoție când a terminat termo la Timișoara, și director general 29-30 de ani la Termocentrala Paroșeni. Spun că din 21 decembrie de când Boza a preluat CEO lucrurile s-au schimbat în bine, pentru că de atunci s-au redus arieratele, s-au plătit datoriile la bugetul consolidat al statului, s-a realizat o nouă organigramă, s-a descentralizat o mare parte a atribuțiilor de la nivel de complex energetic la nivelul exploatărilor miniere, lucru care urmează să fie pus în aplicare, s-a redus numărul de concedieri de la 2000 la 1000 și s-a reușit să se reeșaloneze datoriile pe care CEO le avea la Alpha Bank, unde nu se mai rambursează 150 de milioane anul acesta, ci doar 50 de milioane de dolari. Vorbesc de o serie de lucruri pozitive, la care se adaugă negocierile cu Fondul Proprietatea și cu FMI pentru a stopa disponibilizările rămase nerealizate și de anul trecut, aici fiind meritul lui Vișan”, a spus Morega în fața jurnaliștilor.
Șeful IAIPP a continuat apoi, critic, la adresa conducerii PSD Gorj care vrea să pună politruci în Directoratul CEO.

Pesediști, dar profesioniști
“Este inadmisibil ca atunci când un conducător este bine intenționat, are relații corecte cu sindicatele, să intre acolo PSD-ul cu bocancii și să facă nominalizări în comitetul director al companiei. Atrag atenția PSD-ului, și în special a președintelui organizației, pentru că nu este singur și văd că, de fapt, acest PSD are mai multe capete precum caracatița, să se unească, să hotărască în birou ce oameni își doresc. I-aș atrage însă atenția foarte serios lui Florin Cârciumaru că, primii oameni pe care trebuie să îi aleagă acum este însă Boza, deoarece el trebuie să își realizeze criteriile de performanță la CEO, nu PSD-ul. Așa cum Cârciumaru și-a ales viceprimarii, consilierii municipali fără să îi impună nimeni la fel ar trebui să fie lăsat Boza la CEO”, a subliniat Morega.
Președintele este de părere însă că este normal să se discute la partid despre nominalizări pe funcții, asta deoarece se cunoaște că se dorește punerea unor pesediști la CEO, însă să se ia în calcul și că pesediștii respectivi trebuie să fie și profesioniști.

Oameni de bază
“PSD a numit-o în funcție pe Adelina Popescu, care este un economist foarte bun, l-au nominalizat și pe Giorgi, nu am nimic împotriva lui, dar ar trebui să îl pună director nu în Directorat, însă pesediștii trebuie să înțeleagă că în Directorat trebuie să fie directorii care conduc principalele direcții de bază”, a completat Morega, care crede că Dobrițan ar trebui promovat în locul lui Antonie, deoarece primul este pesedist.
“Eu cred că PSD nu ar trebui să mai repete greșeala pe care a făcut-o cu Ciurel. Am informații că s-au mai făcut unii «ciureliști» și vor să-l împingă pe acesta înapoi în interiorul companiei. Dar le indic să citească mai bine Legea 109 privind conducerea corporativă și să vadă foarte clar că nu poate reveni într-o funcție de conducere cel care nu și-a realizat criteriile de performanță și cel care a adus pierderi”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here