Morega: ,,Ciobotărică îşi creşte propriul grup de interese din CEO”

357

Faptul că actualul manager interimar al CE Oltenia ar putea lichida grupurile de interese din companie l-a făcut să râdă pe preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, Dan Morega. Aceste crede că ,,Ciobi” nu face decât să încerce, deşi a eşuat din prima, să prostească gorjenii, prin intermediul unor sindicate şi unei părţi a mass-mediei, cu această luptă pe care ar duce-o când de fapt el îşi creşte treptat propriul grup de interese din compania de stat. Morega îi dă exemplu pe cei aduşi de Ciobotărică în complex şi plasaţi în funcţii cheie a administraţiei CEO, fără concurs ori fără ca experienţa profesională să-i recomande pentru aceste poziţii.

,,Cu nerușinarea pe care, de fapt, o posedă în fibra sa nativă, Laurențiu Ciobotărică, plasat la Gorj politic pentru a ajunge apoi director interimar al CEO, caută să-i prostească şi în ultimul ceas pe gorjeni și pe partea sa de sindicate, că doar el va lichida grupurile de interese din companie! Vezi Doamne, că el, de fapt, tocmai pe acest motiv, al influenței acestor grupuri, a propus în Directorat, și a hotărât apoi în Consiliul de Supraveghere, tocmai mutarea sediului CEO la București. Îi transmit însă un: Hai sictir! Pentru că tocmai el a fost acela care, într-un timp extrem de scurt şi-a format un grup de interese, pe care l-a și folosit în noua structură organizatorică”, a declarat Morega, şocat de încercarea de manipulare a lui Ciobotărică, manevrată şi de la nivel ministerial.

La Gorj, via Chiţoiu..
,,Cum poți să minți în asemenea hal că tu vrei să fii lichidatorul grupurilor de interese când tu ai ajuns directorul financiar al CEO numi în baza relațiilor cu ALDE şi cu Daniel Chițoiu, intrând pe ușa din dos şi nu pe bază de concurs în companie, anul trecut, direct în această funcție. Apoi grație abuzurilor și ilegalităților săvârșite de Laurențiu Ciurel, implicat în dosare penale, alături de mai multe instituții am cerut și noi înlocuirea de îndată a acestuia, lucru care s-a întâmplat, numindu-te, după ce ai pupat Piața Victoriei din București, manager interimar la CEO, fără să ai pic de experiență în sistemul energetic și nici în funcția de manager la vârful vreunei companii ori societăți naționale. Ca să nu mai vorbim de experiență în minerit și energie, unde ai zero”, i-a transmis Morega lui Ciobotărică.
Şeful IAIPP susţine acum că din decembrie şi până în prezent, Ciobotărică ar fi reuşit să-şi formeze un grup propriu de interese format din două fracţiuni. Prima ar fi fracţiunea intereselor personale, unde intră noii veniţi din CEO, aduşi din Capitală, ca a doua să fie grupul de interese în care intră Graure, Pităroiu şi Burlan, toţi apropiaţi ai grupării Condescu-Manţog.
,,Când lichidează de fapt acest grup managerul interimar la CEO”, se întreabă, retoric, Morega care promite că, în continuare, va antrena parlamentarii de Gorj să ceară împreună demisia lui Ciobotărică şi a ministrului Energiei.
,,Cu alte cuvinte le voi cere demisiile, la pachet, aliniindu-mă cu o parte a parlamentarilor de Gorj prin interpelări, la nivelul primului ministru, iar în ultimă instanță prin moțiune de cenzură simplă, vizând lipsa de performanță în domeniul energiei și demiterea la pachet a lui Grigorescu și Ciobotărică”, a conchis Morega.
Acesta le-a cerut gorjenilor să participe la mitingul de joi, deoarece nici el nu este convins că AGA CEO va ţine cont de protocolul lui Ciobotărică, de duminică, cu greviştii foamei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here