Morega cere anchetă guvernamentală pentru lemnul furat din pădurile Gorjului

1388

Preşedintele Institutului de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice, Dan Morega, nu poate sta cu mâinile în sân la vestea că Gorjul ocupă locul doi pe Oltenia la furtul de material lemnos. Morega cere astfel Corupului de Control al premieriului Victor Ponta să se deplaseze la Gorj şi să vadă cum au fost defrişate pădurile judeţului fără ca hoţii să fie traşi în vreun fel la răspundere. Furtul aurului verde a mai fost reclamat de Morega ministrului Delegat pentru Ape şi Păduri, şi pe vremea când această instituţie era condusă de un liberal. Din păcate, reclamaţia nu a fost tratată cu responsabilitate.

Dan Morega mai încearcă o dată să atragă atenţia că la Gorj chiar se fură ca-n codru când e vorba despre păduri. Se fură atât din proprietatea omenilor de rând, cât şi din a Statului, şi asta fără ca cei în măsură să se implice în eradicarea fenomenului infracţional să intervină. O situaţie întocmită de ITRSV Vâlcea poziţionează Gorjul pe locul secund în topul furturilor masive de material lemnos, asta după judeţul vecin Mehedinţi unde anchetatorii pare că nu au găsit modalitatea de a eradica mafia lemnului. Nici la Gorj lucrurile nu sunt tocmai roz, şi aici hoţii furând cot la cot cu pădurarii.
În pădurile Padeşului, locul în care situaţia este foarte cunoscută de Morega, mafia lemnului înfloreşte, mai mulţi localnici fiind anchetaţi pentru furt de lemne şi pentru marcarea ilegală a lemnelor care ajung să fie astfel tăiate în mod incorect.
Picture 042“Este necesar ca o anchetă de proprţii să fie declanşată fie de la nivel ministerial, fie de la nivelul Corpului de Control al premierului. Nu se poate să se tolereze acest furt masiv de lemne şi ca toată lumea să închidă ochii când pe lângă noi, periodic, trec maşini încărcate cu material lemnos”, a afirmat Morega.
În mandatul său de parlamentar, fostul deputat Morega a făcut mai multe interpelări pe problema furtului din pădurile Gorjului, fiind singurul parlamentar care a cerut anchetarea tranzacţiilor silvice de la nivelul judeţului, el arătând cu degetul afacerişti care s-au îmbogăţit din mafia lemnului.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here