Morega: “Ayatollah-ul Dragnea și-a tras un Guvern de tot râsul!’’

429

Profesorul universitar doctor, Dan Morega, a criticat, ieri, în termeni duri faptul că PSD a ajuns să-și numească al treilea guvern în doar un an de zile, acuzându-l pe Liviu Dragnea că astfel își arată totalul său dezinteres față de țară și popor.

“Noul Guvern este unul de tot râsul, dacă ne gândim la doi dintre miniști, adică la cel al Educației, rector la Suceava, care nu știe să vorbească coerent limba română, și la cel al Economiei, care este un dezastru. Nu știu cum primul poate sta în fața dascălilor, în timp ce ultimul nu a știut să deschidă gura în fața comisiei de specialitate. Cel de la Economie este atât de slab încât nu a știut să spună ce priorități are ministerul în mediul de afaceri. De altfel, respectivul nu a putut să deschidă gura, deși putea spune dacă va cumpăra sau răscumpăra acțiuni la companii strategice’’, a explicat Morega, spunând că acest guvern cu numărul trei ar fi unul de “politruci”. “Aceasta, practic, nu este un guvern de specialiști! Toți spun că este necesar un guvern politic, dar să mai lăsăm politica că aceasta ne-a distrus, în ultimii ani, România și poporul român. Partidele politice au și oameni pregătiți profesional, care sunt, în primul rând, specialiști apoi oameni politici. Dar se preferă politruci și tot felul de aranjamente nenorocite, pe care le-a făcut Dragnea, ca să pună miniștrii din baroniadele de la județe, fără să se ia în calcul că asta duce România la recesiune. În loc să crească salariul minim la 300 euro, cum se dorește, aceste greșeli vor duce la o creștere a fiscalității și a inflației, lucruri care la rândul lor vor duce la o devalorizare nedorită a leului și la o înrăutățire a traiului de zi cu zi a populației’’, a concluzionat profesorul universitar.

Incoerență, dezinteres și supușenie…
“Este inadmisibil ca un partid care are o așa majoritate confortabilă să schimbe trei Guverne într-un timp atât de scurt, într-un an de zile. Asta denotă incoerență în aplicarea programului de Guvernare, dar și dezinteresul total al lui Dragnea față de țară, popor și problemele sociale’’, a mai spus președintele Institutului de Analize și Investigații Publice cu mențiunea că urmare a acestor eșecuri repetate românii își pierd total încrederea în oamenii politici. Mai mult, în opinia lui Morega, Liviu Dragnea și-a făcut propriul guvern cu Dăncilă, de loc din Teleorman, deoarece noul premier va face exact ce va dori președintele său de partid “care este un dictator, care conduce și partidul și Guvernul și Parlamentul’’. Președintele IAIPP susține că acest guvern are 27 de miniștri, mai mult decât are Rusia, aici fiind promovate persoane cu rang ministerial chiar și fără portofolii.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here