Morega aruncă bomba: Marcel Romanescu a vrut alianță cu PSD pentru majoritate! A cerut postul de vice, dacă Florescu lua primar

2634

Dan Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice, a furnizat o informație incendiară legată de o discuție pe care ar fi avut-o cu primarul municipiului, Marcel Romanescu, înainte de cearta cu acesta, în care ar fi fost rugat de liberal să intermedieze o alianță post electorală cu PSD pentru majoritatea în Consiliul Local Târgu-Jiu. Mai mult, Morega spune că Romanescu ar fi fost de acord cu postul de viceprimar, dacă Ciprian Florescu ar fi ocupat funcția de primar și invers, să-i acorde scaunul de vice lui Florescu și să facă o majoritate confortabilă cu PSD în CL.

Fostul deputat liberal a decis să vorbească public despre o discuție avută cu primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, avută înainte de precampanie, în care edilul orașului cerea o alianță neoficială postelectorală cu PSD pentru majoritatea în CL.Declarația lui Morega este șocantă mai ales că, în prezent, Marcel Romanescu nu mai ia în calcul o astfel de alianță cu PSD, cu una cu Partidul Verde ori cu Pro România.,,Personal, a venit la mine Marcel Romanescu, înainte de precampanie, atunci când relațiile noastre erau bune, și m-a rugat să vorbesc cu PSD și Florescu, ca să facă o alianță împreună, care să îi asigure o majoritate absolută în Consiliul Local asta dacă mai obținea un nou mandat. Chiar spunea că vrea majoritate absolută indiferent dacă nu va obține al doilea mandat, asta dacă i se va asigura postul de viceprimar. A menționat că în cazul în care va obține postul îi va ceda un scaun de viceprimar lui Florescu. Acum după stabilirea rezultatului final pe municipiu ar fi absolut normal ca Marcel Romanescu să se țină de cuvânt și să facă o alianță în CL cu PSD, urmând să aibă astfel o majoritate absolută de 17 consilieri, putând să ia hotărâri fără nicio restricție și să își ducă la îndeplinire proiectele. Are ocazia să nu se mai plângă că nu are majoritate și că nu poate face treabă, lucru care s-a văzut în ultimii trei ani de zile. Are ocazia să nu mai spună că PSD-ul l-a încurcat”, a declarat Morega pentru Gorjeanul.
Mai mult, președintele IAIPP, care printr-un sondaj l-a declarat câștigător pe Romanescu în ultima săptămână de campanie, arătând clasamentul real al scrutinului din 27 septembrie, susține că a vorbit la PSD cele cerute de Romanescu, social-democrații fiind de acord cu propunerea sa.,,Acum Romanescu, logic, ar trebui să îl pună vice pe Florescu așa cum a promis, și să facă alianță cu PSD, așa cum a cerut, iar eu i-am convins pe social-democrați. Am insistat chiar la PSD, lămurindu-i într-un final pe social democrați că demersul e bun și pentru binele orașului trebuie acceptat. Nerespectarea celor vorbite de către Marcel Romanescu, în prezent, îi demonstrează doar lipsa sa de caracter, infatuarea și nemernicia, dar mai ales îngânfarea care îl caracterizează”, a completat Morega.Președintele IAIPP susține că, pe surse, a aflat că Romanescu vrea, în schimb, o alianță cu Pro România, dar îl preferă pe Coica viceprimar și nu pe Luminița Popescu. Morega susține că deputatul Alin Văcaru nu ar trebui să accepte acest lucru, ci să o promoveze viceprimar pe Luminița Popescu, care a tras partidul, care a făcut campanie ca la carte și care a muncit pentru imaginea organizației. ,,Sper ca Alin Văcaru să nu intre în jocuri murdare, ci să tranșeze lucrurile ca un om echilibrat”, a completat Morega.Rămâne de văzut cum se va tranșa majoritatea în CL Târgu-Jiu și care este reacția lui Marcel Romanescu la cele spuse de către universitarul Morega.Doar patru partide au intrat în CL Târgu-Jiu, este vorba despre PNL, PSD, Partidul Verde și Pro România. PNL are zece consilieri.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Indiferent cine e trebuie sa facă ceva pentru oraș, asta așteaptă locuitorii, altfel trebuie scoși afara din primarii și prefectura toți oamenii care au pus stampila la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here