Morega a lăudat echipa de conducere a CE Oltenia pentru programul de dezvoltare strategică! – “Două fabrici de brichetare a cărbunelui, un parc eolian, două parcuri fotovoltaice și o carieră proprie de calcar, în strategia companiei”

413

Dan Morega a transmis felicitări, ieri, echipei de conducere a Complexului Energetic Oltenia, după ce a prezentat jurnaliștilor faptul că cei din boardul companiei s-au preocupat să realizeze un program de dezvoltare strategică pe termen mediu și lung a societății. Morega a dezvăluit că în acest program, despre care nu se vorbește deloc în spațiul public, conducerea CEO a prins unele investiții de maximă importanță pentru dezvoltarea producătorului de electricitate.

“Mă bucur din toată inima că CE Oltenia are o activitate pozitivă, că înregistrează un profit de 113 milioane euro pe trimestrul întâi, ceea ce arată că, de fapt, echipa de conducere, formată din managerul general Boza, din ceilalți directori: Dobrițan, pe minerit, Iacob, pe suport-servicii, Bălășoiu, bine pregătit profesional pe domeniul economic-financiar, dar și cu alții au putut să realizeze, pentru prima dată de la dezvoltarea CEO-ului, un program de dezvoltare strategică pe termen mediu și lung al Complexului Energetic Oltenia. Este extrem de important acest lucru, mai ales că, în acest program sunt incluse o serie întreagă de activități, pornind de la reparații capitale și de la modernizări, și oprindu-se la realizarea a două fabrici de brichetare de cărbune, una la Motru și una la Turceni, a unui parc eolian de 70 de megawați, a două parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgură și a unei cariere proprii de calcar pentru desulfurare. Apreciez că este pentru prima dată când au loc un feedback între IȘJ Gorj, UCB și CEO-Direcția pentru Resurse Umane, pentru pregătirea tinerilor și a viitorilor ingineri cu care va lucra compania de stat din Gorj”, a transmis Morega.

Peste 30 de politruci de import în CEO
Acesta nu s-a oprit însă a avertiza conducerea că există politicieni care calcă, din păcate, cu bocancii, din interese de grup, toată această strategie, punându-și acoliți în funcții importante în CEO. “Politicienii vin cu tot felul de lăcuste și lichele ordinare puse să ocupe posturi în CEO. Vreau să le spun că există specialiști în energie, minerit, finanțe și la Târgu-Jiu și nu trebuie aduși din import de la Dolj. Nu trebuie ținuți indivizi gen Pităroiu, consilier al lui Boza. Nu este posibil să îl menții director la Direcția Energetică pe Cătălin Stănculescu adus de la Craiova, despre care șefii de termocentrale nu au cuvinte de laudă”, a completat Morega, care a tras un semnal de alarmă cerând ca să se ia măsuri și în interiorul CEO. “Cei incompetenți și cei care au diverse apucături trebuie înlocuiți cu oameni cinstiți. Este singura companie de stat importantă din Gorj, care nu trebuie devorată de oameni politici care își pun acolo persoane care nu au nimic în comun cu dezvoltarea societății respective ori cu cea a Gorjului”, a conchis Morega, arătându-le celor din CEO că este permanent cu ochii pe activitatea companiei de stat.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here