Montați să tragă la titlu

369

Jucătorii pandurilor știu care trebuie să le fie ținta, chiar dacă ea este mai sus decât obiectivul trasat și deja atins. Gorjenii visează la titlu și sunt gata să tragă tare pentru a scrie istorie la Târgu-Jiu.

Odată ce au trecut peste problema asigurării locului în play-off, jucătorii Pandurilor încep să-și fixeze noi target-uri, cei mai mulți dintre ei dorind să-și treacă în CV un titlu cu echipa gorjeană. Unul dintre cei care văd Pandurii printre pretendentele la titlu este și căpitanul gorjenilor, Dan Nistor: “Suntem foarte bucuroși că am reușit să ajungem acolo unde ne-am propus, suntem în play-off. Eu mi-aș dori să văd Pandurii acolo unde ne-am dori cu toții să o vedem, să fie campioană! Va fi nevoie de foarte multă muncă, de seriozitate. Să sperăm că vom putea ajunge acolo. Toate cele șase echipe care participă la play-off sunt favorite. Vom vedea care sunt mai în formă, cine va lua mai puține goluri va câștiga campionatul”, a declarat mijlocașul pandur. Proaspăt debutant în primul eșalon, Răuță nu îndrăznește să spună că vrea titlul, dar recunoaște că antrenorul gorjenilor încearcă să-i motiveze pe jucători vorbindu-le despre această imensă oportunitate: “Eu văd Pandurii în primele trei echipe, avem un lot foarte valoros. Edi ne presează mereu să luăm titlul, ne spune că suntem o echipă unită, care trebuie să demonstreze în acest an”, a declarat Răuță.

Concurență mai mare
Pandurii și-a adus în această iarnă cinci jucători pentru a pune un plus de valoare lotului cu care Edi Iordănescu să forțeze obținerea unei performanțe istorice la Târgu-Jiu. Ropotan, Acsinte, Antal, Răuță și Bunoza sunt jucătorii cu care Edi Iordănescu și-a creat o mai mare concurență pe posturile pe care le-a considerat oarecum expuse. “Este foarte bine că avem concurență pe posturi, de aia fotbalul este așa frumos. Cine va juca mai bine și va fi mai în formă, acela va fi titular. Mister știe ce e mai bine pentru echipă pentru acest grup minunat”, a comentat Nistor faptul că antrenorului îi va fi acum mai greu să aleagă cei 11 titulari meci de meci. Chiar și Răuță, cel mai puțin cunoscut nume de pe lista nou veniților, crede în șansele sale de a juca, mai ales după debutul frumos pe care și l-a făcut la Pandurii: “Lupta pentru titularizare e grea, revine și Ropotan, dar eu sper să mulțumesc staff-ul tehnic și să joc în continuare”, a mai declarat închizătorul adus de la Mioveni. Acesta va avea parte de o concurență acerbă, cele două posturi de închizători fiind vizate și de Mrzljak, Droppa, Ropotan și Pițian, în afară de aceștia, în turul campionatului, Săpunaru evoluând cu mare eficiență pe această poziție.

Echipe întărite în iarnă
Nu doar Pandurii a plusat la capitolul valoare a lotului în această iarnă. Toate echipele din zona de play-off au avut parte de achiziții importante cu care-și anunță intențiile îndrăznețe. “Majoritatea echipelor s-au întărit, și-au adus jucători buni, și Steaua, și Dinamo, chiar și Astra, în ciuda faptului că a plecat Budescu. Toate s-au întărit! Cine o să câștige mai multe meciuri în play-off, cu siguranță, vor ieși campioni”, este previziunea lui Dan Nistor.
Steaua a punctat cu nume mari repatriate în intersezon. Marica, Pintilii, Bourceanu sau Tamaș fiind doar câteva din numele jucătorilor importanți aduși de Steaua pentru a forța obținerea unui nou titlu. Dinamo nu a stat nici ea degeaba, Bicfalvi, Ekeng, Hanca sau Batin fiind câteva din argumentele pe care Rednic vrea să le transforme motive de a visa la titlu. Hagi și-a luat și el câțiva jucători cu experiență care să-l ajute să facă pasul cel mare și mizează pe experiența lui Pecanha, Goulon sau Pablo de Lucas, în vreme ce învinsa Pandurilor din primul meci al sezonului de primăvară, ASA Târgu Mureș, încearcă ceea ce nu a reușit anul trecut prin aducerea lui Mutu, Țucudean, Marius Constantin, Buș sau Ciolacu. Liderul Ligii 1 și-a pierdut unul dintre lideri, pe Budescu, dar i-a adus pe Takayuki Seto, Boudjemaa și Scarlatache.
În această luptă dusă în șase, Pandurii mizează pe unitatea grupului, o spune căpitanul echipei: “Cheia noastră în play-off poate fi unitatea de grup. Ați văzut, suntem o familie unită, ne înțelegem foarte bine între noi, familiile noastre sunt și ele unite, cred că asta va fi cheia noastră, unitatea grupului”, a declarat Dan Nistor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here