Momente de reculegere pentru victimele COVID-19. Fanii se aud doar ,,la boxe”

1200

Fotbalul se reia, vineri, în România, iar meciurile oficiale rămase din sezonul 2019/2020 vor începe cu un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19. Nu este singura măsură luată de Comitetul Executiv de Urgență al Federației Române de Fotbal. S-a hotărât şi ca formaţiile organizatoare de meciuri să poată utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor susținute fără spectatori pentru a asigura un fundal sonor care să conțină exclusiv cântecele, îndemnurile sau imnurile suporterilor echipei gazdă. ,,Comitetul Executiv de Urgență al FRF a aprobat două decizii legate de desfășurarea partidelor programate în sezonul 2019/2020. Astfel, înaintea începerii oricărui joc oficial aferent sezonului în derulare, se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19. Cealaltă decizie face referire la posibilitatea cluburilor organizatoare de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori. În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă. Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanții deținătorului de drepturi tv. De asemenea, difuzările audio trebuie să conțină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susținere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF”, se arată pe frf.ro.

Echipele care încalcă protocolul medical, sancţionate financiar
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că nerespectarea protocolului medical de către echipele care sunt angrenate în ultima parte a sezonului va fi sancţionată. Penalităţile nu vor fi de natură sportivă (nu se va ajunge la depunctare), ci doar financiară.
,,Am primit din partea cluburilor un punct de vedere şi anume că nu îşi doresc să avem sancţiuni pentru nerespectarea protocolului medical. Dar noi considerăm că avem nevoie de aceste sancţiuni tocmai pentru a preîntâmpina aceste abateri şi încălcări ale protocolului medical. Vor fi sancţiuni doar de ordin financiar, atât. Sunt cazuri pe care dorim să le reglementăm. În niciun caz dacă ai un jucător depistat pozitiv nu va intra pe teren, ăsta e un lucru clar. Dar ne referim la încălcări ale celorlalte reguli, iar pentru ele vor fi sancţiuni financiare. Noi nu considerăm oportun să sancţionăm cu depunctarea”, a declarat Burleanu.Preşedintele FRF a propus în cadrul întâlnirii de la sediul Ministerului Sănătăţii deschiderea bazelor sportive pentru juniori începând cu 15 iunie. Burleanu a admis că lunga perioadă de inactivitate poate avea un impact negativ şi asupra fotbaliştilor de primă ligă.,,Solicitarea noastră a fost ca din 15 iunie să permitem antrenamentele colective. Noi considerăm că a fost un timp prea lung de aşteptare şi avem mulţi juniori angrenaţi la loturile naţionale şi în luna august vom avea deja primele acţiuni. Iar dacă nu vom reveni cât mai repede la antrenamente, vom avea mari dificultăţi. Aşa cum ne aşteptăm şi la Liga I să avem probleme cu accidentările”, a afirmat preşedintele FRF.Meciul Craiova–Botoşani redeschide sezonul competiţional vineri, 12 iunie, începând cu ora 20.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here