Mitriţă şi atât. CFR Cluj i-a luat Craiovei Supercupa

177

Universitatea Craiova mai are mult de muncă pentru a aspira la trofee în actualul sezon. Trupa din Bănie a pierdut primul meci important al stagiunii, fiind învinsă pe teren propriu de campioana României, CFR Cluj, 0-1. Deşi a fost împinsă la spate de un public fenomenal, “Ştiinţa” a părut dominată de o echipă mai experimentată. Fără Băluţă şi Gustavo, Mitriţă a părut izolat în noua formulă gândită de Mangia, iar jocul de atac al gazdelor a avut de suferit. Nou-venitul Cicâldău a fost repartizat într-un rol ofensiv, dar nu a reuşit mare lucru. În schimb, portarul italian Mirko Pigliacelli s-a remarcat prin câteva parade de senzaţie şi un joc de picior precis.

Omrani a făcut diferenţa
După o primă repriză începută mai bine de ardeleni, care au avut două bune oportunităţi anulate de Pigliacelli, “juveţii” au ratat o dublă ocazie în minutul 18. Alex Mitriţă a ridiculizat 3 adversari, a pătruns în careu, dar şutul său a fost parat de Arlauskis. Mingea a ajuns la Cicâldău, dar fostul mijlocaş al Viitorului a trimis plasat, iar Mureşan a respins de pe linia porţii. Cu o bancă de rezerve mai puternică, CFR Cluj a câştigat mult prin intrarea lui Omrani. Atacantul francez a oferit un plus de inspiraţie, într-o repriză secundă în care marile ocazii au fost ale oaspeţilor. Vincius a reluat cu capul în bară un corner (`61), pentru ca Omrani să obţină un penalti în minutul 77, după o intrare târzie şi naivă a lui Popa. Lovitura a fost transformată de Culio (`79). Craiova a presat în ultimele secvenţe ale partidei şi a irosit două mari oportunităţi de a înscrie, prin Markovic (`85) şi Mitriţă (`89). S-a terminat 1-0, CFR a câştigat şi Supercupa, iar câţiva dintre fanii oltenilor au rămas pe stadion şi după ultimul fluier ca să ceară transferuri.

Mangia, apel la suporteri
Antrenorul italian al Craiovei, Devis Mangia, a cerut răbdare şi sprijin din partea fanilor după eşecul cu ardelenii.
Italianul a spus, încă o dată, că Universitatea mai are nevoie de jucători, dar a apreciat eforturile fotbaliştilor săi.
“Echipa a jucat bine prima repriză, a doua mai puţin bine. E normal să nu putem juca la fel în acest moment.
Ei au avut mai mult pentru antrenament. Noi avem jucători care au venit acum cinci zile la noi. Au jucătorii pregătiţi. Vom vedea în perioada următoare ce vom mai reuși.
Cred că noi am avut cele mai mari ocazii. Mirko a arătat foarte bine, Alex la fel. Voiam să ne satisfacem suporterii, dar e greu să o facem mereu.
Cred că acum e important ca suporterii să înţeleagă că avem nevoie de sprijinul lor. Nu ştiu dacă vor mai veni jucători, dar ştiu că trebuie să completăm lotul. Nu avem toate poziţiile acoperite în acest moment, dar trebuie să lucrez cu jucătorii pe care-i avem“, a declarat Mangia.
Căpitanul Universităţii, Alex Mitriţă, a spus că dacă vor veni jucători valoroşi, Craiova are şanse la trofee şi în acest an.
“Suntem foarte supăraţi, dar trebuie să mergem mai departe. Nu trebuie să mai vorbim acum despre Băluţă, despre cine a plecat sau nu a plecat. E important ca aceia care-l înlocuiesc să joace cât mai bine.
Aşteptăm noi transferuri şi cred că, dacă vom completa echipa, vom ajunge sus. Pigliacelli şi Cicâldău au intrat foarte bine, acum trebuie să ne refacem, pentru că urmează un meci foarte greu cu Poli Iaşi“, a declarat Mitriță.
“Suntem dezamăgiţi! Abia câştigasem un trofeu, după foarte mult timp, și cred că toată lumea îşi dorea și Supercupa.
Era ceva extraordinar să începem cu o victorie. Sper să trecem peste, să nu ne afecteze foarte mult moralul.
Avem mult de muncă, dar asta e, trebuie să tragem tare. Am pierdut doi fotbalişti foarte importanţi, dar e bine că se fac investiţii. Sunt convins că vor mai veni jucători, timp mai este. Ne vom întări, cu siguranţă“, a spus şi Florin Gardoş.
Pe de altă parte, antrenorul ardelenilor, Edi Iordănescu, a declarat că are o echipă valoroasă şi i-a mulţumit fostului tehnician Dan Petrescu pentru aportul său la această performanţă.
“Era important să debutăm cu dreptul. E meritul lor, sunt mândru să antrenez astfel de jucători şi din punctul meu de vedere au demonstrat că merită trofeul. Orice joc de debut de competiţie e mai dificil pentru echipe.
Cei care au venit, au venit pe parcurs, nu sunt la un nivel optim. Avem un grup valoros, echilibrat. Vreau să-i transmit un mesaj lui Dan Petrescu: a avut rolul pe care l-a avut şi suntem aici şi datorită lui“, a declarat Iordănescu.

Universitatea Craiova – CFR Cluj: 0-1 (0-0)
Craiova: Pigliacelli – R. Popa (`79, Markovic), Gardoș, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Cicâldău – Glavina (`55, Burlacu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu (`46, Manea), Vinicius, Mureșan, Camora – Culio, Hoban, Djokovic – Deac, Țucudean (`86, Costache), Mailat (`54, Omrani). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonașe galbene: Mitriță `29, Dimitrov `72, Popa `76 / Mureșan `30, Camora `36, Deac `90+4.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Ovidiu Artene, Marius Urzică; Marius Avram.
Observatori: Adrian Lucaci, Sorin Boca.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here