Mişmaşuri PNL-PDL pentru închiderea Grădiniţei Grui

144

gradinita grui si scoala generalaPărinţii preşcolarilor de la Grădiniţa Grui, comuna Muşeteşti, sunt foarte revoltaţi că s-ar încerca aici desfiinţarea acestei instituţii de învăţământ pentru ca educatoarea unităţii, Liliana Ilinca, să ocupe un post de învăţătoare la Şcoala Generală Muşeteşti.

Asta deoarece cadrul didactic în cauză nu ar dori un concurs pe post ci doar de un transfer cu restrângere de activitate. Pentru asta este necesar ca Grădiniţa Grui să îşi închidă definitiv porţile, fapt cu care părinţii grădinarilor de aici nu sunt deloc de acord.

Grădiniţa Grui funcţionează în această comună de peste trei decenii, aici fiind aduşi copii din trei sate ale localităţii, Grui, Gămani, Bârcaciu. Cam în luna decembrie 2011 s-a pomenit prima dată de închiderea grădiniţei, motivându-se cum că sunt puţini copii care învaţă aici. Directorii şcolii, Gheorghe Păsătoiu, totodată consilier local PNL la Muşeteşti, a fost cel care a adus în discuţia forului de conducere al comunei “necesitatea” restrângerii activităţii la Grădiniţa Grui. A fost doar o informare, trecută ulterior pe ordinea de zi a Consiliului Local care, în final, s-a dovedit, pentru unii, o hotărâre deja aprobată. O parte dintre consilieri susţin acum că ar fi fost induşi în eroare cu acea informare privind închiderea grădiniţei şi a şcolii şi spun toţi că ei nu au votat aşa ceva. Consilierii cer organizarea unei şedinţe extraordinare de CL Muşeteşti pentru a repara eroarea.

La Grui se fac bagajele

În ciuda acestor divergenţe, situaţia în fapt la Grădiniţa Grui stă cu totul altfel. Adică, aici se consideră deja că unitatea se va închide, părinţii preşcolarilor chiar fiind deja informaţi să nu îşi mai aducă copiii la grădiniţa asta şi să îi ducă 4 kilometri mai departe, la unitatea din centrul comunei, pe motiv că aici se va face restrângere de activitate.

Interese pentru postul educatoarei PDL

Jocul care se face acum la Muşeteşti pentru închiderea şcolii şi grădiniţei din Grui are la bază, spun părinţii nemulţumiţi ai preşcolarilor, un singur motiv, crearea unui post sigur de învăţător pentru educatoarea Liliana, membră PDL în comună. Cadrul didactic cu carnet de partid, care a anunţat sus şi tare prin comună că pleacă din PDL, probabil, dacă nu i se oferă postul dorit, vrea să devină fără concurs din educatoare, învăţătoare la Şcoala Muşeteşti. Dacă se scotea postul de învăţătoare la concurs, aşa cum ar fi trebuit, Liliana Ilinca nu ar fi putut ocupa postul, media sa la titularizare fiind mică, iar alte pretendente din comună, cu medii mai mari, ar fi putut accede la acest post. Solicitantele auzind ce lovitură pregăteşte Liliana, pe mână cu directorul Păsătoiu, au anunţat deja că vor sesiza nu numai Inspectoratul Şcolar Gorj în legătură cu acest abuz ci şi Ministerul Educaţiei.

Părinţii fac plângeri

Părinţii celor 11 preşcolari, nemulţumiţi de interesele celor doi reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ din Muşeteşti, au întocmit deja unele tabele cu semnături, pregătind şi ei alte reclamaţii chiar şi la organele de anchetă. Oamenii declară că nu văd de ce se închide grădiniţa, deoarece sunt aici înscrişi 11 copii, cum nu văd de ce vor fi obligaţi să îşi ducă fiii, zilnic, la patru kilometri de casă, la altă grădiniţă. Aceiaşi părinţi o acuză pe educatoare că ar fi trecut într-o situaţie care a fost dusă la Primăria Muşeteşti că în grupa sa de preşcolari nu ar fi decât 5 copii, deşi în realitate sunt mult mai mulţi. De altfel şi directorul şcolii este acuzat de aceiaşi procedură oneroasă, el refuzând să ia în calcul copiii care sunt deja la Grădiniţa Grui dar care au vârsta de până în 3 ani de zile. Asta probabil pentru a întări nevoia de a închide uşile instituţiei de învăţământ. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj este somată astfel să ia măsuri pentru clarificarea situaţiei de la Grădiniţa Grui, printr-o verificare elaborată la faţa locului.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here