Miruță: Testați urgent tot personalul medical al SJU Târgu-Jiu!

1810

Radu Miruță, președintele USR Gorj, cere testarea de urgență a personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Asta după ce managerul unității, dar și alți patru angajați, au fost depistați cu COVID-19.

„Având în vedere contextul infectării cu noul coronavirus al cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, nu mai este cazul niciunui joc al ascunderii sub preș! Altfel, acest spital, cel mai probabil, se va închide. Nu mai faceți narative artificiale pentru a da bine în poza națională și a vă păstra funcția! Este doar o măsură paliativă, cu picioare scurte! Vă mințiți doar de pe o zi pe alta”, a susținut Miruță. Liderul USR Gorj vrea să afle și dacă avem sau nu capacitate de testare funcțională la Târgu-Jiu. Asta în contextul în care tot mai mulți medici de la cel mai mare spital din Gorj au cerut să fie testați pentru coronavirus.
„Când personalul medical începe să fie confirmat pozitiv și începe forfota, când medicii sunt realmente îngrijorați, dar nu sunt testați, chiar dacă solicită îndreptățit, când informațiile oficiale sunt stopate, stați cu tălpile pe fitil, dragi iresponsabili! Auziți medicii strigând că situația este critică și că s-a ajuns ca tocmai ei să fie infectați aproape comunitar? Vă este teama de titlurile din presă? Mai există viziune responsabilă și capacitate de decizie lucidă? Avem sau nu capacitate de testare funcțională la Târgu-Jiu? Înțeleg că există laborator, există teste, există personal instruit. Dar nu livrăm! De ce? Câte părți din ceea ce ne-ați spus până acum sunt mincinoase? Decuplați-vă de la orice calcul murdar și testați urgent tot personalul medical din cel mai expus spital gorjean!”, a mai adăugat Miruță.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunțat că aparatul aflat în dotarea laboratorului de genetică al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu este funcțional, în prezent fiind testate cadrele medicale din județul Gorj. „În prezent, așteptăm emiterea Ordinului de ministru privitor la decontarea kiturilor necesare pentru testare și introducerea rezultatelor în sistemul național”, a spus Popescu, pe 2 mai.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here