Ministrul Culturii: Să ne pregătim pentru a marca 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

1013

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a îndemnat, luni, la demararea pregătirilor pentru a marca, pe 19 februarie, împlinirea a 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Acesta a remarcat buna desfăşurare a acţiunilor dedicate Zilei Culturii Naţionale şi lui Mihai Eminescu.
„Mulţumesc tuturor celor implicaţi şi sper ca astfel de acţiuni să devină o tradiţie. Flacăra Culturii trebuie păstrată vie, pe tot parcursul anului, pentru că în lipsa culturii devenim tot mai săraci. Şi, dacă tot am început anul în forţă, îndemn să rămânem pe aceeaşi linie a bunelor obiceiuri şi să ne pregătim pentru a marca o altă zi importantă: anul acesta, la data de 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea unui alt mare român: Constantin Brâncuşi. E datoria noastră să nu ne uităm reperele, valorile, dar şi să le promovăm constant”, a declarat Gheorghiu.
Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită anul acesta prin aprinderea Flăcării Culturii, prin proiecţii luminoase pe clădiri importante, în 17 oraşe din ţară.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here