Ministerul Sănătății: Verificarea temperaturii este obligatorie

616

Purtarea măştii de protecţie, triajul epidemiologic şi dezinfectarea mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă sunt obligatorii în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, dar şi în cazul operatorilor economici, precizează marţi Ministerul Sănătăţii.

Astfel, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc., se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlalte categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție, i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

„Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, anunță Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here