Ministerul Dezvoltării, parte civilă în dosarul deschis la Vladimir! Procesul cu cinci inculpați începe după sărbători

944

Edilul comunei Vladimir, Ion Ianăși, alături de contabilul suspendat al primăriei, Pasăre Daniel Vasile, de Sucitu Gheorghe, Popescu Liviu Ion, Gheorghe Mielușanu, reprezentanți ai instituției publice, ai firmei constructoare Gatmat Prod și dirigintele de șantier așteaptă după sărbători începerea judecății în dosarul penal de abuz în serviciu aflat pe rolul Tribunalului Gorj. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a constituit parte civilă în acest dosar.

La începutul lunii octombrie o instanță a Curții de Apel Craiova a considerat că procurorii au făcut un rechizitoriu ca la carte în acest dosar, decizând, fără cale de atac, începerea judecății.
Reamintim că, primarul liberal de Vladimir și-a petrecut în aprilie o noapte în arestul IPJ Gorj, după ce procurorii au aflat că a plătit 270 de mii de lei pentru un pod inexistent. Ca să primească bani de la Guvern, edilul ar fi falsificat documente şi chiar ar fi fotografiat panoul care anunţa investiţia lângă alt pod din comună şi a trimis materialele Ministerului Dezvoltării.
Cristina Ciobanu, prim procurorul Parchetului Judeţean Gorj, a declarat, în aprilie, următoarele: ,,Cu ştiinţă, primarul a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268,758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost efectuate în totalitate”.
Alţi 14 mii de lei au fost plătiţi pentru servicii de dirigenţie de şantier care, spun anchetatorii, nu au fost efectuate în realitate. Prejudiciul total stabilit de poliţişti este de 270 de mii de lei.Ca să scape basma curată, edilul a pus la cale un plan demn de schiţele lui Caragiale. A indus în eroare Ministerul Dezvoltării cu documente false şi, spun surse din anchetă, chiar ar fi mutat panoul care anunţa investiţia lângă alt pod, gata făcut, acum câţiva ani însă. La aceeași primărie, în luna martie, au ieșit la iveală nereguli privind efectuarea de cheltuieli de personal neprevăzute de legislația în vigoare. Printre acestea, sporul de xerox.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here