Minerii au sărit în ajutorul unui coleg grav accidentat

230

Ajutor pentru un angajat al Complexului Energetic Oltenia după ce a fost implicat într-un accident rutier grav. Cătălin Chiliban a primit din partea colegilor săi un nesperat sprijin la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane deplasându-se la spital la Craiova pentru a dona sângele de care avea acesta nevoie pentru a rămâne în viață. Unii dintre salariații care au mers acolo nici măcar nu îl cunoșteau pe Cătălin, oamenii strângându-se pentru a face deplasarea în urma unui apel făcut pe rețelele de socializare de Manu Tomescu, unul dintre liderii ortacilor, dar și coleg cu cel rănit.
„Eu unul nu îl cunosc. Doar ce am văzut pe Facebook despre starea lui și m-am gândit că dacă e nevoie trebuie să merg să ajut. Nici nu știu exact ce a pățit, dar dacă am văzut apelul colegilor de a merge să donăm cei care avem grupa 0 1 pozitiv am zis să mă alătur lor. Nici măcar nu am mai fost, să donez vreodată, dar există un început în toate. Sperăm să îi fim de ajutor”, a declarat unul dintre ortacii care a fost vinerea trecută la Craiova.
Manu Tomescu, cel care a inițiat acțiunea respectivă, a menționat că el era coleg cu Cătălin Chiliban și nu a putut rămâne insensibil la drama acestuia, motiv pentru care a considerat că împreună cu alți colegi din CEO pot să îi fie de folos acestuia.
„Inițial eram mult mai mulți cei care doream să mergem să donăm sânge, dar soția lui ne-a transmis în ultima clipă că medicii i-au spus că au nevoie doar de cei cu grupa 0 1 pozitiv. E o grupă destul de rară, dar am reușit să ne strângem de un microbuz, plus că de pe traseu, spre Turceni, mai vine o mașină cu alți colegi. Ne gândim cu toții la colegul nostru, mai ales că eu îl cunosc foarte bine, și încercăm să ajutăm și noi cum putem. El are un copil mic acasă și nici nu vrem să ne gândim ce e în sufletul familiei sale. Tot ce sperăm este să se facă bine. În zilele care urmează va fi supus unor intervenții chirurgicale și dacă va mai fi nevoie de sânge vom mai face un drum pentru că în asemenea momente considerăm că trebuie să fim de ajutor”, a spus Manu Tomescu, cel care pe rețelele de socializare a reușit nu doar să își mobilizeze colegii, dar și să primească o serie de aprecieri pentru inițiativa pe care a avut-o.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here