Mihai Eminescu, omagiat la Țânțăreni

949

Două evenimente culturale dedicate împlinirii a 133 de ani de la intrarea în eternitate a poetului nepereche Mihai Eminescu vor avea loc duminică, 19 iunie, la Florești, în comuna gorjeană Țânțăreni.
În vara lui 1878, poetul a făcut un popas de aproape trei luni în Floreștii Gorjului.
Primul eveniment organizat este cea de-a XIV-a ediție a Festivalului-concurs interjudețean de poezie și creație plastică „Freamăt de codru”.
Festivalul se adresează elevilor de gimnaziu, preșcolarilor, cadrelor didactice din liceele, şcolile, grădiniţele, ONG-urile, centrele culturale, palatele și cluburile copiilor din județele Gorj și Dolj care au preocupări literare și artistice, dorind să-și prezinte creațiile într-o competiție.
Lucrările pot fi trimise până pe data de 17 iunie 2022. Locul desfăşurării: Muzeul „Mihai Eminescu”- com.Țânțăreni, sat Florești, jud. Gorj.
Tot pe 19 iunie se organizează, la Țânțăreni, Festivalul-concurs al romanței, cântecului și dansului popular „Sara pe deal”, ediţia a XII-a, cu participare naţională.
Probele Festivalului-concurs: solişti de romanţă; solişti vocali de muzică populară și dans popular tradiţional/dans folcloric coregrafic.
Manifestările sunt organizate de Consiliul Local și Primăria Comunei Țânțăreni, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, Școala Populară de Arte Târgu Jiu, în parteneriat cu Școala Gimnazială Țânțăreni și Biblioteca Comunală Țânțăreni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here