Metode pentru a reduce aspectul ochilor obosiți

918

Orele petrecute zilnic în fața monitorului, ecranul luminos al telefonului, televizorul, fumatul pot cauza probleme tenului. Toate acestea afectează pe termen lung aspectul fin al pielii din jurul ochilor și îi pot da acea nuanță cenușie, de ochi obosiți. Specialiștii recomandă consumul de alimente bogate în vitamina K, dar și un somn de șapte-opt ore pe noapte.

Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă. În această zonă apar primele riduri, edeme, cearcăne sau linii fine de deshidratare. Exista soluții prin care poți să diminuezi aspectul ochilor obosiți și să îi revitalizezi.

Extractele din ceaiuri, consumul de vitamina K, benefice
Păstrează pliculețe de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obține un efect vasoconstrictor rapid care ajută la estomparea cearcănelor. Ceaiurile de mușețel, de albăstrele sau verde sunt cele mai indicate. Compresele cu căpșune sau castravete ajută la hidratarea pielii și reduc inflamația. De asemenea, este indicat să consumi pătrunjel, spanac, mazăre, brocoli, morcovi și alte alimente bogate în vitamina K, deoarece aceasta protejează și întărește pereții vaselor capilare. Ingredientele benefice pe care ar trebui să le conțină produsele de îngrijire sunt vitaminele K, A, C și E. Acestora li se adaugă extractele de ginko biloba sau aloe vera. Specialiștii susțin că este important să folosim zilnic o cremă indicată pentru zona ochilor, deoarece pielea este mult mai sensibilă și mai subțire decât pe restul tenului. De asemenea, se recomandă să dormim șapte-opt ore pe noapte.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here