Mesajele liceenilor gorjeni pentru Ziua Europei

650

Cu ocazia Zilei de 9 Mai – Ziua Europei, elevii gorjeni transmit prin intermediul președinților Consiliilor Școlare, mesajele lor pentru Europa. Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii europeni. Ziua de 9 Mai poate fi definită, astfel, ca ziua cetăţenilor unei „Europe Unite”, care s-a edificat de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate, acesta fiind și motto-ul construcției Europei de astăzi.

Prin acest demers, liceenii din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Gorj se alătură celor care cu ocazia sărbătorii zilei de 9 Mai transmit gândurile lor pentru Europa. Acţiunile dedicate sărbătoririi zile europene vor continua în liceele gorjene pe tot parcursul lunii mai. Pentru noi, ziua de 9 mai este cu atât mai importantă cu cât ea are o triplă semnificație: proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877; Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de- Al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 și Ziua Europei.

Flaviana Iuga, Preşedintele C.Ș.E. Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu:
Ziua de 9 mai reprezintă pentru toți europenii, și pentru noi românii, un motiv de sărbătoare. Europa Unită a fost idealul multor generații care au crezut în valori unanim acceptate astăzi, promovând idealuri de pace, libertate si prosperitate. Toate acestea se regăsesc în Europa generației noastre. O Europă în care fiecare stat este diferit, prin tradiții, limbă, caractere, însă în același timp o Europă în care toți sunt uniți și solidari unul față de celălalt! Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, urează „La mulți ani!” întregii Europe, și fie ca această zi să rămână în istorie ca o zi în care europenii vor trăi sentimentul deplin al libertății, înţelegerii între naţiuni şi respectului reciproc.

Denis Adalbert  Pițurlea, Preşedintele C.Ș.E. Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu:
O dată importantă pentru Europa de astăzi este ziua de 9 Mai. Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu transmite cu prilejul acestei zile îndemnul de a fi respectate în continuare egalitatea și libertatea tuturor cetățenilor europeni, principii esențiale pentru a avea un mod de viață prosper, liniștit și armonios: „9 Mai e sărbătoare, / Dar te-ntreb cu-ngrijorare: / Mai ții minte de ce oare? / Azi de mână, mic cu mare, / Ne-am jurat cu-ncredințare, / Ca-mpreună cu dreptatea / Să trăim în unitate. / Europa-i bucurie, / Și eu sper pe veci să fie / Într-o dulce armonie!”

Ștefan Răzvan Roșca, Președinte C.Ș.E. Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani:
Cu prilejul zilei de 9 Mai, Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peștișani, dorește să transmită tuturor celor care simt și se exprimă în spiritul valorilor europene, gândurile noastre de bine pentru cei care zi de zi se străduiesc să construiască o Europă mai frumoasă și mai prosperă! Chiar dacă România mai are de recuperat unele decalaje față de țările partenere din Europa, toți facem parte din acest continent și ne mândrim cu aceasta! La mulți ani Europa, la mulți ani dragi europeni!

Gabriela Grozavu, Președinte C.Ș.E. Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu:
În aceasta zi specială pentru toți, 9 Mai, în care a luat naștere marea familie a Europei, nu putem să fim decât fericiți pentru că trăim într-o țară europeană și plină de frumuseți, dar mai ales mândri pentru că facem parte din această familie mare și unită, Uniunea Europeană, unde oamenii se bucură de libertate și înțelegere, fiind și locul unde arta și cultura au luat naștere. Cu această ocazie, Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, urează: La Mulți Ani Europei, cât și oamenilor care gândesc la unitatea și prosperitatea parteneriatului european!

Costina Alexandra Vînătoru, Președintele C.Ș.E. Liceul Tehnologic Tismana:
Europa, „mamă” protectoare a noastră, cei ce te populăm, 9 Mai este ziua în care ai devenit ce ești astăzi, ziua în care am format un întreg, ziua în care te sărbătorim! Peisaje divine, artă, istorie, oameni frumoși și suflete primitoare, toate acestea fac parte din tine. România face parte din tine, noi facem parte din tine! Și da, suntem mândri că ne putem numi europeni! Cu această ocazie, Liceul Tehnologic Tismana urează un „La mulți ani!” plin de speranțe tuturor europenilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here