Mergea şi România, la trântă cu Zimbabwe

674

Naţionala de tenis a României se află la Piatra Neamţ, unde va întâlni Zimbabwe în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa, din Cupa Davis. Confruntarea va avea loc în perioada 5-6 aprilie. Tricolorii pornesc favoriţi în partida cu africanii, având în vedere clasamentele ATP la simplu și dublu. Evident, din lot face parte şi gorjeanul Florin Mergea, alături de Marius Copil, Dragoș Dima, Horia Tecău, Filip Jianu și Edris Fetisleam. Componenţii naţionalei noastre pornesc cu încredere la drum, chiar dacă oponenţii de vineri şi sâmbătă reprezintă o necunoscută. Mergea a declarat că revine cu plăcere sub culorile României, iar gazdele nu îşi vor subestima adversarii. ,,Mă bucur să fiu din nou în echipă şi să revenim la Piatra-Neamţ. Suntem încă în prima parte a săptămânii, ne acomodăm cu condiţiile şi în următoarele zile ne vom stabili tactica. Şi eu am mai întrebat în stânga şi în dreapta despre cei din Zimbabwe. Vom vorbi după încheierea partidei dacă a fost un meci uşor sau greu”, a declarat Florin. Cel mai bine clasat român la simplu, Marius Copil, (locul 73 ATP) a spus că vizitatorii au capacitatea de a-i încurca pe tricolori. „Facem tot posibilul să câştigăm, dăm tot ce avem mai bun. Meciurile nu vor fi aşa uşoare. Ei sunt la nivel de challenger. Îl ştiu pe Takanyi Garanganga de mult timp, l-am văzut şi la Rotterdam. Nu va fi un meci aşa de uşor. Plecăm clar ca favoriţi, cu prima şansa, dar trebuie să fim foarte atenţi pentru că clasamentul trişează puţin, poate unii suntem apropiaţi de valoare” a spus Marius Copil. Vicecampion cu Mergea la Rio, Horia Tecău, a declarat că va cere informaţii suplimentare despre jucătorii din Zimbabwe. „Nu îi cunosc, cu atât mai mult trebuie tratat serios acest meci. Nu trebuie să avem vreo surpriză şi ne vom adapta în timpul meciurilor. Au pierdut anul trecut cu Polonia şi voi vorbi cu prietenii mei jucători din Polonia pentru a primi informaţii”, a spus compatriotul nostru. Pe de altă parte, antrenorul nejucător al României, Gabriel Trifu, a afirmat că victoria nu trebuie ratată.„Este a doua oară când suntem la Piatra Neamţ, a fost minunat aici, avem toate condiţiile pentru a avea o partidă bună. Îi tratăm cu seriozitate, chiar dacă adversarii nu au clasamente impresionante. Este şansa noastră de a accede în Grupa I Mondială. Toţi jucătorii prezenţi vor da tot ce pot pe teren pentru a câştiga”, a spus Trifu.Cel mai bine clasat tenismen din Zimbabwe la simplu este Takanyi Garanganga, locul 450 mondial.

Africanii nu se tem
Componenţii naţionalei din Zimbabwe par determinaţi să-şi vândă scump pielea la Piatra Neamţ. Singura ,,nemulţumire” a oaspeţilor este că meciurile se dispută în sală, pe o suprafaţă sintetică, şi nu pe zgură. „Sunt încrezător în forţele echipei. Aş fi preferat un teren de zgură, dar am mai trecut prin aşa ceva şi suntem pregătiţi să jucăm”, a declarat Takanyi Garanganga.
„Am încredere în echipă, sunt jucători puternici care sunt pregătiţi pentru această întâlnire. Am mai jucat pe astfel de suprafeţe, ne acomodăm de la o zi la alta şi ne vom strădui să facem faţă”, a spus căpitanul nejucător Gwinyai Tongoona. „Cupa Davis este o altfel de competiţie şi orice rezultat este posibil. Sperăm să fie un public numeros, ne face plăcere să jucăm în faţa unor tribune pline”, a spus Benjamin Lock. Cel mai rapid drum din Zimbabwe până în Piatra Neamţ, unde se vor juca meciurile, durează aproape 30 de ore şi presupune minimum trei escale de avion plus două-trei ore cu autocarul.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here